φωτογραφία: Ντιάνα Καλημέρη

«Και θυμάμαι τα παλιά
που ξυπνούσαμε αγκαλιά
διαμέρισμα φωλιά,
τώρα μες στη μοναξιά
να κοιτάω τα γατιά
το σεντόνι μου θηλιά»

Ο Γιάννης Παλαμίδας έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη των Ελλήνων μουσικόφιλων ως τραγουδιστής της Λένας Πλάτωνος στο ιστορικό πλέον Σαμποτάζ (1981), καθώς με τη φωνή του (σόλο ή σε ντουέτο με τη Σαβίνα Γιαννάτου) αποδόθηκαν στιγμές αθάνατες σαν την "Πτήση 201", το "Κοπερτί" και το "Ραντεβού Στην Όαση¨. Ήταν τότε 21 ετών και είχε βγει από τον κόσμο του εγχώριου progressive rock, διατελώντας τραγουδιστής των Apocalypsis.

Έκτοτε ακολούθησε τη δική του διαδρομή, η οποία υπήρξε αρκετά σποραδική σε επίπεδο κυκλοφοριών, ενώ για μεγάλο διάστημα δούλεψε στο σπικάζ διαφημίσεων, αλλά και σε μεταγλωττίσεις ταινιών στα ελληνικά. Τελευταία του ολοκληρωμένη παρουσία στη δισκογραφία ήταν το 2014, στο κοινό άλμπουμ Πρόγονε Πίθηκε, Εσύ Τι Λες; που έβγαλε μαζί με τους Magic De Spell.

Τώρα, ο Παλαμίδας επιστρέφει με ένα νέο τραγούδι ονόματι "Δυο Μικρά Γατάκια", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Δυο Μικρά Γατάκια" είναι σε στίχους του ίδιου του Παλαμίδα, ο οποίος το τραγουδάει ντουέτο με τη Λυδία Σέρβου. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο οποίος παίζει και πιάνο στην ηχογράφηση. Ωστόσο το τραγούδι δεν προμηνύει κάποια καινούρια δουλειά του Παλαμίδα: πρόκειται για συμμετοχή στον νέο δίσκο της Σέρβου Η Μνήμη Είναι Που Πονά, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη από τον Μετρονόμο.

Παλαμίδας και Σέρβου θα εμφανιστούν και μαζί, σε κοινή συναυλία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στη Σφίγγα.

{youtube}gTYWMNIrIhk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured