news.team

φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Μετά από έναν κύκλο διασκευών σε παλιά λαϊκά του Στέλιου Καζαντζίδη, ο Σωκράτης Μάλαμας δοκιμάζει τώρα τις δυνάμεις του σε ένα τραγούδι που έμεινε στην εγχώρια δισκογραφία με τη φωνή του Μανώλη Αγγελόπουλου.

Ο λόγος για το "Ρίχτε Στο Γυαλί Φαρμάκι", που διασκευάστηκε κι αυτό για τον κύκλο Τα Σκέτα, με την πρακτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα -της λιτής δηλαδή εκτέλεσης, με 2 μόλις κιθάρες. Τη μία παίζει ο ίδιος ο Μάλαμας και την άλλη ο Δημήτρης Λάππας και μπορείτε να ακούσετε τα αποτελέσματα στον σύνδεσμο παρακάτω.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», δήλωσε ο Μάλαμας. Χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει αν και πότε ακριβώς θα βγει δίσκος που θα περιλαμβάνει Τα Σκέτα στο σύνολό τους.

Το "Ρίχτε Στο Γυαλί Φαρμάκι" γράφτηκε από τον Απόστολο Καλδάρα σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και πρωτοτραγουδήθηκε σε δισκάκι 45 στροφών (1965) από τον Μανώλη Αγγελόπουλο. Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, το είπε και ο Νίκος Ξανθόπουλος, στα πλαίσια της ταινίας του Απόστολου Τεγόπουλου Καρδιά Μου Πάψε Να Πονάς. Ο Αγγελόπουλος το ηχογράφησε ξανά το 1980, με νέα ενορχήστρωση του Νάκη Πετρίδη.

{youtube}2ZQoa8XNFuA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured