φωτογραφία: Γιώργος Τουρκοβασίλης

Το Rock In Athens '85 πέρασε στην εγχώρια μουσική ιστορία, δημιουργώντας έναν μύθο που ακόμα καλά κρατεί, τόσο ανάμεσα σε όσους έζησαν τότε το συναυλιακό διήμερο στο Καλλιμάρμαρο (στήθηκε στο πλαίσιο της Αθήνας - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης), όσο και στους νεότερους, που έμαθαν αργότερα για την εμφάνιση των Clash και τη ...φούστα του Martin Gore των Depeche Mode, αλλά και για τις αντιδράσεις του συντηρητικού Τύπου.

63a-2.jpg

Τα τότε δρώμενα γίνονται τώρα βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στο Περιθώριο, υπό τον τίτλο Rock In Athens '85: Φωτογραφικές Αποτυπώσεις ενός Ηχητικού Μύθου. Με πλούσιο (ασπρόμαυρο) φωτογραφικό υλικό του Γιώργου Τουρκοβασίλη (στον οποίον και χρεώνεται η έκδοση), αλλά και με κείμενα από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί με διάφορες ιδιότητες. Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι Θανάσης Αντωνίου, Θοδωρής Βλαχάκης, Αργύρης Ζήλος, Παναγιώτης Καλλιγάς, Αλέξης Καλοφωλιάς, Νίκος Κοντογούρης, Λούης Κοντούλης, Ταξιάρχης Λιάσκας, Γιάννης Μπαζός, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πούγουνας, Στυλιανός Τζιρίτας, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Ιφιγένεια Τσαντίλη & Αντώνης Φράγκος.

Για την ιστορία, εκείνο το διήμερο η Αθήνα είδε διεθνή ονόματα ακριβώς τότε που συνέβαιναν, σαν τους προαναφερόμενους Clash και Depeche Mode, αλλά και τους Cure, τους Stranglers, τον Boy George με τους Culture Club, τη Nina Hagen, τους Talk Talk και τους Telephone.

Το βιβλίο έχει 84 σελίδες και βγήκε σε διαστάσεις λευκώματος. Στον σύνδεσμο παρακάτω, μπορείτε να δείτε τους Cure να παίζουν κομμάτια σαν τα "A Forest", "Killing An Arab" και "Τhree Imaginary Boys"

{youtube}zUcr4IexD1Q{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured