news.team

Όπως γράφαμε τις προάλλες (εδώ), το Μακεδονικό ζήτημα έκανε αισθητή την παρουσία του και στα μουσικά πράγματα, με τον Μίκη Θεοδωράκη και άλλους 8 καλλιτέχνες να τάσσονται ανοιχτά κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ζητώντας από την Κυβέρνηση να διεξάγει δημοψήφισμα για τη στάση της χώρας μας απέναντί της.

Τώρα, όμως, καθώς βρισκόμαστε πια και επισήμως στην αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση της Συμφωνίας στη Βουλή (θα γίνει την Παρασκευή 25/1, το μεσημέρι), 9 άλλοι άνθρωποι της μουσικής έρχονται να τη στηρίξουν με την υπογραφή τους σε ένα νέο συλλογικό κείμενο. Λέγοντας έτσι «ναι» στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία για τα Σκόπια, για την οποία πιστεύουν ότι «καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις». Προσθέτουν δε ότι έτσι «κλείνει μια χαίνουσα πληγή, που αφέθηκε να κακοφορμίσει για τρεις δεκαετίες».

Ανάμεσα στους 9 ξεχωρίζουν τα ονόματα του συνθέτη Νότη Μαυρουδή, του στιχουργού Νίκου Μωραΐτη και της διακεκριμένης και στο εξωτερικό τραγουδίστριας Σαβίνας Γιαννάτου.

Οι υπόλοιποι 6 είναι ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης, οι συνθέτες Νίκος Κυπουργός, Νίκος Πλατύραχος και Νίκος Τουλιάτος και οι τραγουδιστές Κώστας Θωμαΐδης και Γιώργος Μεράντζας.

{youtube}cUUAT7JG9gw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured