news.team

φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Συνεχίζει το promo για τον επικείμενο δίσκο του Τα Σκέτα ο Σωκράτης Μάλαμας, δημοσιεύοντας τρεις επιπλέον διασκευές σε παλιά λαϊκά τραγούδια, με την ίδια «πρακτική», αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας.

Σειρά λοιπόν τώρα είχε πρώτα-πρώτα το "Θολωμένο Μου Μυαλό", για να ακολουθήσουν 2 επιλογές από το ρεπερτόριο του Απόστολου Καλδάρα, τα "Στο Τραπέζι Που Τα Πίνω" και "Ας Παν Στην Ευχή Τα Παλιά": τα αποτελέσματα μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}d7Iku2F_vC0{/youtube}

Το "Θολωμένο Μου Μυαλό" είναι βέβαια τραγούδι πασίγνωστο και αγαπητό, μία από τις σήμα κατατεθέν επιτυχίες του Στέλιου Καζαντζίδη, ο οποίος και το πρωτοτραγούδησε το 1974 στον δίσκο Η Ζωή Μου Όλη. Είναι όμως συνάμα και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια του Άκη Πάνου,  στον οποίον ανήκει τόσο η μουσική, όσο και οι στίχοι.

{youtube}b1iQamPzJU4{/youtube}

Σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, το τραγούδι "Στο Τραπέζι Που Τα Πίνω" γράφτηκε επίσης για τον Καζαντζίδη, ο οποίος το είπε στον δίσκο Ένα Γράμμα (1970) με δεύτερα φωνητικά από τη Βίκυ Μοσχολιού. Στη διασκευή του Μάλαμα συνοδεύει ως 2η φωνή η Ζωή Βεργάκη. Στον Καζαντζίδη ανήκει όμως η πρώτη εκτέλεση και στο "Ας Παν Στην Ευχή Τα Παλιά" (1969), όπου τους στίχους υπογράφει ο ίδιος ο Καλδάρας, αναλαμβάνοντας μάλιστα και τα δεύτερα φωνητικά (στον Μάλαμα τα κάνει και πάλι η Βεργάκη). Το τραγούδι πρωτοκυκλοφόρησε σε δισκάκι 45 στροφών, αλλά μέσα στη χρονιά μπήκε τελικά στο άλμπουμ του Καζαντζίδη Νυχτερίδες Και Αράχνες.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», δήλωσε ο Μάλαμας. Χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει πότε ακριβώς θα βγει ο νέος του δίσκος.

{youtube}_Xmwc6MKb8w{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured