Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στιγμιότυπα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας είναι η διήγηση σχετικά με τον γιγάντιο φύλακα της Κρήτης Τάλω, τον οποίον είχε φτιάξει ο θεός Ήφαιστος από χαλκό ως δώρο στον βασιλιά Μίνωα. Μεταγενέστερα, βέβαια, εξηγήσαμε την εντυπωσιακή του παρουσία ως παλιά ηλιακή θεότητα της Φαιστού που την εποχή διάδοσης του Δωδεκάθεου έγινε ήρωας -αλλά στην ιστορία της επιστημονικής φαντασίας έμεινε ως η πρώτη αναφορά σε κάτι που με τους δικούς μας όρους μοιάζει με ρομπότ.

Τώρα, ο Τάλως «πρωταγωνιστεί» στο νέο άλμπουμ των Automaton, τόσο ως τίτλος (ο δίσκος λέγεται Talos), όσο και ως ήρωας του τραγουδιού "Talos Awakens", στο οποίο η εγχώρια doom metal μπάντα συνεργάζεται με τον Ψαραντώνη, για ένα αποτέλεσμα που πολλοί (όχι μόνο εντός συνόρων) κρίνουν ως εντυπωσιακό: μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι μέσω Bandcamp, βρίσκοντας τον σχετικό player εδώ.

Το άλμπουμ Talos είναι η 2η ολοκληρωμένη κυκλοφορία των Automaton (οι οποίοι μετρούν φέτος 7 χρόνια ζωής) και κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records.

Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, το γκρουπ το παρουσιάζει ζωντανά στο Temple.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured