Ο Σωκράτης Μάλαμας είχε ένα υπερ-πλήρες 2018: έβγαλε τον δίσκο Με Στόμα Που Γελά μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου (δείτε τι έγραψε σε μας ο Χάρης Συμβουλίδης, εδώ), έκανε μια τρομερά επιτυχημένη περιοδεία μαζί του σε όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ την καλοκαιρινή ανταπόκριση του Δημήτρη Μεντέ από την Πλατεία Νερού), ενώ φέτος τον χειμώνα βρίσκεται με νέο σόλο πρόγραμμα (Ρε Σωκράτη, Τι Λες Τώρα;) στον Σταυρό Του Νότου.

Ωστόσο, την έκπληξη μας τη φύλαγε καθώς φαίνεται για τα τέλη του έτους.

Ανακοινώνει λοιπόν Τα Σκέτα, με μια διασκευή στο "Και Τι Δεν Κάνω", τραγούδι που έγραψε ο Άκης Πάνου πίσω στο 1968 και πρωτοτραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου σε δισκάκι 45 στροφών: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που έφτιαξε γι' αυτό ο Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου.

Αλλά τι είναι τα Σκέτα;

Ο ίδιος ο Μάλαμας, μας τα συστήνει ως «μια σειρά παλιών λαϊκών τραγουδιών που ηχογραφήθηκαν με δύο κιθάρες». Για τον ίδιο έχουν μια ιδιαίτερη, πρακτική σημασία: «Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής».

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση κυκλοφορίας του σχετικού άλμπουμ, οπωσδήποτε όμως έρχεται μέσα στο 2019.

{youtube}exeEzy63aj0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured