«Τα άκουγα να φτάνουνε τα βήματα
Της μέρας της επόμενης στ' αφτιά μου
Ν’ αφήνουν πίσω άλυτα ζητήματα
Για πάντα να σε παίρνουνε μακριά μου»

Ακόμα και για όσους δεν άκουγαν ιδιαίτερα ελληνική μουσική στη δεκαετία του 1990, η Κατερίνα Κούκα έμεινε ως προσωποποίηση της εξωστρέφειας και του μπρίο χάρη σε επιτυχίες σαν το "Ρίξε Στο Κορμί Μου Σπίρτο" ή το "Δεν Υπάρχουν Άγγελοι". Σε έναν χώρο που προσπαθούσε να παραμείνει λαϊκός, αποφεύγοντας όμως την αισθητική των μεγάλων κέντρων διασκέδασης.

Έκτοτε κύλησε βέβαια πολύ νερό στο αυλάκι και η τραγουδίστρια από την Ηράκλεια Σερρών χάθηκε από τα μουσικά πράγματα: τελευταία της δισκογραφική καταγραφή ήταν το άλμπουμ Φωνές Τις Νύχτες 10 χρόνια πριν (2008) -πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε τι είχε γράψει τότε σε μας γι' αυτό η Αναστασία Τουρούτογλου, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε μια συνέντευξη που είχε δώσει τότε στον Στυλιανό Τζιρίτα.

Τώρα, λοιπόν, η Κατερίνα Κούκα επιστρέφει με καινούριο τραγούδι: λέγεται "Βήματα", είναι σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. Ο Καραμουρατίδης υπογράφει και την ενορχήστρωση, ενώ παίζει επίσης πιάνο.

Τα "Βήματα" γεννήθηκαν ουσιαστικά από το πρόσφατο ραντεβού επί σκηνής που έστησαν Καραμουρατίδης, Κούκα και Μελίνα Κανά. Και, σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής από μια ολοκληρωμένη δισκογραφική συνεργασία, την οποία μάλλον θα ακούσουμε το 2019.

{youtube}42HO20pQIVY{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured