news.team

Σε δύσκολες (κατ' άλλους ηρωικές) ημέρες για τη διαμόρφωση της ελληνικής heavy metal σκηνής, οι Selefice έγραψαν τη δική τους μικρή ιστορία, ως μία από τις πρώτες death metal μπάντες που έμπλεξαν τον διεθνή αυτόν ήχο με doom στοιχεία.

Ξεκίνησαν το 1990 από το Χαϊδάρι, δανειζόμενοι το όνομά τους από ένα διήγημα του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, διαλύθηκαν όμως το 1994, ύστερα από το πρώτο και μοναδικό τους άλμπουμ Where Is The Heaven (Molon Lave Records, 1993). «Μάλλον άδοξα», όπως είπε τον Απρίλη στον Μιχάλη Τσαντίλα ο κιθαρίστας τους Πέτρος Μιχόπουλος, «για λόγους που τελικά συνοψίζονται σε δύο λέξεις: στρατός και ανωριμότητα» (ολόκληρη η συνέντευξη, εδώ).

Στα χρόνια ωστόσο που ακολούθησαν το Where Is The Heaven εκτιμήθηκε ως εγχώριο metal διαμάντι, κάτι που εν τέλει έπεισε τους Selefice να ανασχηματιστούν το 2017. Πλέον, η μπάντα βρίσκεται ξανά στο στούντιο με συμπαραγωγό τον Σάββα Μπετείνη των Acid Death, με τον οποίον και ηχογραφεί ένα ολοκαίνουριο ΕΡ.

Την πορεία τους, στο μεταξύ, κατέγραψε η ομάδα The MVP Project, φτιάχνοντας το 40άλεπτο ντοκιμαντέρ Selefice: This Death Is Back, το οποίο ξεκινά από τα χρόνια της δεκαετίας του 1990 και φτάνει μέχρι τη σημερινή επαν-ενεργοποίηση του γκρουπ. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί τώρα για πρώτη φορά, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 21.30, στα Underground Music Studios στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου 17, πλησίον σταθμού μετρό Αγ. Αντώνιος). Αμέσως μετά θα ακολουθήσει live με τους Selefice.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας, έχουν εκδοθεί μόλις 60 εισιτήρια για τη βραδιά, τα οποία έχουν φτιαχτεί ως αναμνηστικές κάρτες. Προπωλούνται με τιμή 4 ευρώ στα δισκοπωλεία Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22), Sirens Records (Νικηταρά 14) και στα Underground Music Studios.

{youtube}DVwPw1MEDX8{/youtube} 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured