news.team

Πολλά τα λαϊκά σουξέ στην εγχώρια μουσική ιστορία, λίγα όμως όσα πέτυχαν να γίνουν και σλόγκαν. Ένα από αυτά ήταν και το "Θα Τα Κάψω Τα Λεφτά Μου", ένα τραγούδι του Βασίλη Βασιλειάδη σε στίχους Πυθαγόρα, το οποίο πούλησε 180.000 αντίτυπα 45 στροφών μέσα σε 20 μέρες πίσω στο 1967, κάνοντας πανελλήνια γνωστό τον Κρητικό τραγουδιστή Μάνο Παπαδάκη, που το είπε έχοντας την Πόπη Πόλυ στα δεύτερα φωνητικά.

Σύντομα, μέσα στο 1968, ο Παπαδάκης εμφανιζόταν να το τραγουδάει ζωντανά στην ταινία Ο Παληάτσος του Κώστα Καραγιάννη, ενώ γυρίστηκε και ταινία με τίτλο Θα Τα Κάψω Τα Λεφτά Μου -σε σκηνοθεσία Άγγελου Θεοδωρόπουλου.

Από μουσική οικογένεια του Ηρακλείου Κρήτης, ο Παπαδάκης μπήκε από νωρίς στο τραγούδι μετέχοντας σε τοπική βυζαντινή χορωδία, ενώ παράλληλα έμαθε φυσαρμόνικα, αλλά και κιθάρα. Ήρθε στην Αθήνα έφηβος και το 1958, στα 17 του χρόνια, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε κέντρο στο Αιγάλεω, στο σχήμα που πλαισίωνε τον Πέτρο Αναγνωστάκη. Έναν χρόνο μετά (1959) βρήκε άκρη και για τη δισκογραφία, κάνοντας δεύτερα φωνητικά στον Μπάμπη Τσετίνη στο "Γιαχαμπίμπι Τάνι Ταλίλι (Το Κορίτσι Μου Ζηλεύει)".

Ο Παπαδάκης γνώρισε κι άλλες επιτυχίες μετά το "Θα Τα Κάψω Τα Λεφτά Μου", όπως π.χ. τα "Μια Δεκάρα Δεν Αξίζει Η Αγάπη Σου" (1969) και "Τα Πλοία Πεθαίνουν Στα Λιμάνια" (με Πίτσα Παπαδοπούλου, 1970). Τελευταίος του δίσκος ήταν η Μεθυσμένη Μαριονέτα, το 2001.

Ο Μάνος Παπαδάκης πέθανε αυτές τις μέρες σε ηλικία 77 ετών, από φυσικά αίτια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 23 του μήνα, στο Τρίτο Νεκροταφείο (4 το απόγευμα).

{youtube}D8lkbeY_a3Y{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured