Οι Πυξ Λαξ υπήρξαν ένα από τα δημοφιλέστερα εγχώρια σχήματα τα οποία εξερεύνησαν τον χώρο μεταξύ έντεχνου τραγουδιού και ελληνικού ροκ, διαγράφοντας μια πορεία που για πολλούς έληξε όταν έπρεπε πίσω στο 2004, με τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες και το live άλμπουμ Τέλος.

Το 2011 οι Πυξ Λαξ στήθηκαν ξανά, για ένα reunion που δεν χτύπησε ωστόσο άσχημα στον κόσμο, καθώς πολλοί το είδαν ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος πέθανε το 2010. Οι συναυλίες εκείνες έδειξαν επίσης και την αγάπη που συνέχισε να περιβάλλει το συγκρότημα, με αποκορύφωμα την εμφάνιση στο Ολυμπιακό Στάδιο τον Ιούλιο του '11, όπου μαζεύτηκε ένα πλήθος 75.000 ατόμων (δείτε τι είχε γράψει τότε για τη βραδιά ο Τάσος Μαγιόπουλος, εδώ).

Το φετινό όμως reunion, που είχε ως αφορμή τα 30 χρόνια του γκρουπ αλλά και τον πρώτο στούντιο δίσκο τους μετά το 2003, δεν βρήκε την ίδια απήχηση -αρκετά μάλιστα ήταν τα φαρμακερά σχόλια στα social media για το τέλος που ποτέ δεν έρχεται ή για τη δυστοκία στις σόλο καριέρες του Μπάμπη Στόκα και του Φίλιππου Πλιάτσικα η οποία καλύπτεται πίσω από τη νέα εξόρμηση των Πυξ Λαξ.

Τελικά, τον ντόρο που δεν σήκωσε το συγκεκριμένο reunion τον προξένησε η τελευταία συναυλία στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Εκεί, προς έκπληξη των πάντων, ο Στόκας καλωσόρισε στη σκηνή την Πάολα, η οποία βγήκε μαυροντυμένη να τραγουδήσει μαζί τους το "Άσπρο Μου Πουκάμισο", από το φετινό άλμπουμ-επιστροφή Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα. Και δεν ήταν απλά μια συναυλιακή συνεργασία, αφού υπάρχει και στούντιο ηχογράφηση, την οποία διέθεσε ψηφιακά η Panik Oxygen: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Η συνεργασία προξένησε έναν μικρό χαμό στα social media όσων παρακολουθούν το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Αν και ορισμένοι κράτησαν μια ψύχραιμη στάση, λέγοντας ότι οι Πυξ Λαξ προσπαθούν απλά να επαναλάβουν το επιτυχημένο πείραμα του 1993, όταν συνεργάστηκαν με τον Βασίλη Καρρά για το "Άσ' Την Να Λέει" (τραγούδι, σημειωτέον, του Μάνου Ξυδούς), το γενικότερο κλίμα είναι αυτό της αποδοκιμασίας.

Αν όμως νομίζετε ότι οι αποδοκιμασίες ήρθαν μόνο από την πιο «έντεχνη» όχθη, ξανασκεφτείτε το: το luben.tv, ας πούμε, χαρακτήρισε το ντουέτο «ντροπή για την ιστορία της Πάολας» κι έγραψε ότι «αισθανόμαστε κάπως άβολα να τη βλέπουμε δίπλα στον Μπάμπη Στόκα, να τραγουδάει τυχαία τραγούδια χωρίς κανένα ειδικό βάρος»!

{youtube}Me7MQej7M-4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured