Καρπός του έρωτα της ιδιοκτήτριάς της με τη Μαύρη Ήπειρο, η Afrikana στεγάστηκε το 2013 σε ένα σπίτι του 19ου αιώνα στο νούμερο 13 της Ιεροφαντών (στο Γκάζι) και έχτισε ένα πολύ καλό όνομα ανάμεσα στα μπαρ της πρωτεύουσας, αλλά και ανάμεσα στους φίλους των τζαζ και γενικότερα των «μαύρων» ακουσμάτων.

Αυτήν την τελευταία παρακαταθήκη επεκτείνει τώρα η Afrikana, ανοίγοντας το δικό της δισκοπωλείο, σε συνεργασία με την ανεξάρτητη εταιρία διανομής δίσκων Heathen Natives (https://www.heathen-natives.gr).

Στα ράφια του, θα βρίσκει κανείς τελευταίες κυκλοφορίες και επιλεγμένες επανεκδόσεις σε μονοπάτια τζαζ, funk, soul, disco, afrobeat, βραζιλιάνικης και αφρικάνικης μουσικής, ενώ δεν θα λείπουν και οι πιο pop, ψυχεδελικές ακόμα και electronica επιλογές.

Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου με ένα μεγάλο πάρτυ (22.30, με ελεύθερη είσοδο), στο οποίο τα decks της Afrikana θα αναλάβουν ο Αδαμάντιος Καφετζής της Teranga Beat, o γνωστός μας και από το Avopolis Radio Discojuice (Δημήτρης Μουζάκης) και ο Γιάννης Τζόντζος, συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Isigude και του δισκοπωλείου Kasseta Records.

Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν φέτος και οι «Afrikana's Nights on Wax», μια σειρά μουσικών βραδιών που θα στηρίζονται αποκλειστικά σε βινύλια, ενώ ο χώρος συνεχίζει και τις ζωντανές τζαζ βραδιές του: την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου θα παίξουν εκεί οι Contrast Trio από τη Γερμανία, ενώ το Σάββατο 6 Οκτωβρίου θα εμφανιστεί ο Craig Handy με το γκρουπ του «δικού μας» Γιάννη Κασσέτα.

{youtube}822CPxSRthQ{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured