Η επιθυμία του Βασίλη Τσιτσάνη για ένα μουσείο γύρω από το λαϊκό τραγούδι εκφράστηκε δημόσια τον Μάιο του 1980, όταν έδωσε μια μεγάλη συναυλία στο Εθνικό Στάδιο των Τρικάλων. Ο ίδιος δεν έζησε πολύ κατόπιν για να δει τη σχετική δράση που άρχισαν να αναπτύσσουν δραστήριοι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στους οποίους πήρε βέβαια αρκετά μέχρι να φτάσουν πράγματι σε μια τελική ευθεία.

Το αποφασιστικό βήμα έγινε στις ημέρες του δήμαρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα, ο οποίος και έδωσε το πράσινο φως (2016) για να στεγαστεί ένα Μουσείο Τσιτσάνη στον χώρο των παλιών φυλακών, στην είσοδο των Τρικάλων.

Τη σκυτάλη παίρνει τώρα ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος πριν λίγες μέρες έδωσε το παρών σε μια σύσκεψη με μεγάλη σημασία, όπου ήταν παρόντες αρχιτέκτονες καθώς και ο υπεύθυνος του μουσείου Στέλιος Καραγιώργος. Εκεί αποφασίστηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την πλήρη υλοποίηση του Μουσείου Τσιτσάνη, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό την άνοιξη του 2019. 

Το νέο μουσείο αναμένεται να αποκτήσει κι άλλα εκθέματα, ενώ έμφαση δόθηκε στον τρόπο παρουσίασής τους, σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες και την προταθείσα κατανομή των χώρων. Τέθηκαν επίσης επί τάπητος και ζητήματα προβολής και προστασίας των εκθεμάτων που παραχώρησε στο μουσείο η οικογένεια Τσιτσάνη, ξενόγλωσσων παρουσιάσεων, πωλητηρίου, χώρων υποδοχής, ανασχεδιασμού τρόπου υλοποίησης δράσεων κ.ά.

Υπομονή λοιπόν μέχρι την άνοιξη της νέας χρονιάς...

{youtube}IDYCM615sGE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured