Ο φετινός Αύγουστος θύμισε σε πολλούς μουσικόφιλους και ανθρώπους της μουσικής δημιουργίας εκείνη τη μέρα του 2005 που ανακοινώθηκε ο θάνατος της Βίκυς Μοσχολιού, μίας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Παρά τη συγκίνηση για τον θάνατο της Aretha Franklin, αρκετοί στα social media πόσταραν κάτι για τη Μοσχολιού και ο Τύπος ενδιαφέρθηκε ξανά για σχετικά ρεπορτάζ. Στα πλαίσια αυτά, η μικρότερη κόρη της Ευαγγελία Δομάζου μίλησε στην εφημερίδα Espresso. Και, όσο και αν μας ξενίζει η επιλογή, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια όσα διαμείφθηκαν κατά τις τελευταίες ώρες της μεγάλης ερμηνεύτριας, όταν ζήτησε να φύγουν όλοι από το δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για να μείνει μόνη με τις 2 της κόρες.

Όπως προκύπτει, η Μοσχολιού είχε πλήρη συναίσθηση ότι πέθαινε από στιγμή σε στιγμή, μα κράτησε απαράμιλλη ψυχραιμία. Ζήτησε από τις κόρες της «να είστε αγαπημένες και να δίνετε ελεημοσύνη στον κόσμο» και έδωσε λεπτομερέστατες οδηγίες για το πώς ήθελε την κηδεία της, επιμένοντας στο να παίζουν μπουζούκια καθώς θα όδευε προς την τελευταία της κατοικία. Ζήτησε επίσης το φέρετρό της να παραμείνει κλειστό, ώστε ο κόσμος που θα ερχόταν να τη θυμόταν όπως ήταν στις δόξες της.

«Εγώ και η αδερφή μου βέβαια κλαίγαμε συνεχώς και δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε από πού αντλούσε όλη αυτή τη δύναμη», σχολίασε η Δομάζου, «κι εκείνη μας είχε αγκαλιά και προσπαθούσε να μας ηρεμήσει λέγοντας: “Μην κλαίτε. Τώρα είναι όλα καλά. Μετά θα έρθουν τα δύσκολα που πρέπει να αντιμετωπίσετε”».

{youtube}lQR2H5oygng{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured