Όταν πρωτοδιοργανώθηκε το Up Festival το 2011, τράβηξε το ενδιαφέρον της εγχώριας εναλλακτικής κοινότητας, που στήριξε και έμπρακτα την ιδέα για alternative συναυλίες και καλοκαιρινές διακοπές, με φόντο την «άδεια παραλία» Πορί στα Κουφονήσια των Κυκλάδων. Έκτοτε, το φεστιβάλ δίνει κάθε χρόνο το παρών, μόνο που από το 2016 διοργανώνεται πλέον στην Αμοργό.

Εκεί έλαβε χώρα και η φετινή του εκδοχή (11 με 14 Ιουλίου), η οποία στιγματίστηκε ωστόσο από το περιστατικό που έγινε την τελευταία ημέρα, καθώς έπαιζαν ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies του, οι οποίοι ήταν και οι headliners: η τράσα (σιδεριά) με τον φωτισμό της σκηνής κατέρρευσε κι έπεσε πάνω στους μουσικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μπασίστας των B-Movies Τόλης Δεληγιάννης και ελαφρύτερα ο κιμπορντίστας τους Ορέστης Μπενέκας και ο κιθαρίστας Αλέκος Βουλγαράκης. Στον χώρο έσπευσαν οι πρώτες βοήθειες και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί ο Δεληγιάννης με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας της Αμοργού. Φυσικά η συναυλία διεκόπη και ο κόσμος αποχώρησε, σοκαρισμένος.

Τώρα, πολλοί από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες -προεξάρχοντος του Παύλου Παυλίδη- κατηγορούν τη διοργάνωση και τους τεχνικούς του Up Festival για αμέλεια, υπογράφοντας δημόσια επιστολή την οποία έστειλαν πριν λίγες ώρες στη Lifo (ολόκληρη εδώ), σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε με το παρόν κείμενο να τονίσουμε στους αναγνώστες πώς ό,τι συνέβη δεν χαρακτηρίζεται από εμάς ως ατύχημα αλλά ως αμέλεια των διοργανωτών και των τεχνικών οι οποίοι έστησαν μια σκηνή αγνοώντας τις προδιαγραφές ασφαλείας. Η στήριξη της κατασκευής ήταν στατικά ανεπαρκης και αδιαμφισβήτητα ακατάλληλη για το συγκεκριμένο έδαφος και τις καιρικές συνθήκες».

Η διοργάνωση, πάλι, στη δική της επίσημη ανακοίνωση, αναγράφει ότι λυπάται για το περιστατικό, το περιγράφει ως ατύχημα «μια ριπή ανέμου έριξε τη βάση που στηρίζει τα φώτα ακριβώς πίσω και πάνω από τη σκηνή» και τονίζει ότι δεν υπήρξε κάποιος «σοβαρός τραυματισμός»: ο Δεληγιάννης υπέστη διαβάζουμε θλαστικό τραύμα στο μέτωπο, το οποίο αντιμετωπίστηκε άμεσα και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο, αφού προηγήθηκε όλος ο σχετικός, προληπτικός έλεγχος.

Ο Ορέστης Μπενέκας, ωστόσο, με post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λέει ότι ο Δεληγιάννης χρειάστηκε να κάνει και 9 ράμματα στο πρόσωπο και ότι ο ίδιος και ο Βουλγαράκης για λίγα εκατοστά μόνο απέφυγαν το μοιραίο. «Το να ρίχνουμε τις ευθύνες στον άνεμο είναι αστείο», γράφει, «επίσης, είναι άξιο απορίας πώς δεν αναφέρθηκε τίποτα μέχρι σήμερα, παρόλο που στο φεστιβάλ υπήρχανε άνθρωποι του «χώρου» της δημοσιογραφίας και των media. Τι περιμένουνε; Διοργανωτές και τεχνικοί θα έπρεπε μετά από μια εβδομάδα να έχουν μια εξήγηση για όλα αυτά».

{youtube}dPw07P9kYtw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured