«Κι ας μας γελάει η γειτονιά
αν θες να μείνουμε αγκαλιά
Άσε στη γλάστρα πριν ανέβεις τα κλειδιά σου»

Δημιουργήθηκαν στην Πάτρα το 2010, με τον Ευστάθιο Δράκο ως κεντρική φιγούρα, πρωτοφάνηκαν στα πράγματα με μια συναυλία στο Six d.o.g.s. (Ιανουάριος 2011), έγιναν γνωστοί όταν τα εγχώρια ραδιόφωνα άρχισαν να παίζουν το ντεμπούτο τους In Colors μέσα στην ίδια χρονιά και ακόμα πιο γνωστοί όταν ο Δράκος έχτισε με αυτές τις μελωδίες -σε ελληνικούς πλέον στίχους του Νίκου Μωραΐτη- τον δίσκο της Δήμητρας Γαλάνη To Βαλς Των Χαμένων Μετά (2017), από όπου αναδείχθηκε το πανελλαδικό σουξέ "Εκδρομή".

Τώρα, λοιπόν, φτάνει για τους Minor Project η ώρα του επόμενου βήματος. Και, ως προπομπό, δίνουν στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο "Από Τη Φολέγανδρο Ως Την Κω", το οποίο και μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα το καλοκαιρινό βιντεοκλίπ που γύρισε γι' αυτό ο ίδιος ο Ευστάθιος Δράκος. 

«Η Φολέγανδρος είναι καλοκαίρι. Είναι κολύμπι στη θάλασσα. Αλλά πιο πολύ είναι εξομολόγηση. Είναι οι ευχές που κάναμε και μας ταλαιπωρούσαν στον ύπνο μας, όλα τα σ΄ αγαπώ που δεν είπαμε μέχρι να μπει το φθινόπωρο», σημειώνει το γκρουπ.

Το τραγούδι είναι σε μουσική και στίχους του Ευστάθιου Δράκου, με την ενορχήστρωση να υπογράφεται από το γκρουπ συλλογικά, συν τον Ηλία Βαμβακούση, ο οποίος συμμετέχει και ως μουσικός σε μπουζούκι, μαντολίνο και ακουστική κιθάρα.

Έρχεται δε πάνω στην ώρα, για να κάνει το απαραίτητο promo για την επικείμενη εμφάνιση του γκρουπ στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών -τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου, στις 21.00. Στη συναυλία θα δώσουν το παρών και διάφορες προσκεκλημένες τραγουδίστριες, τις οποίες όμως οι Minor Project κρατούν ως έκπληξη για το κοινό.  

{youtube}0gPJSMcoB2I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured