φωτογραφία: Θάνος Λαΐνας

Στα 74 του χρόνια σήμερα, ο Γιώργος Μαργαρίτης από το Πετρωτό των Τρικάλων είναι ένας από τους τελευταίους σημαντικούς τραγουδιστές του κλασικού λαϊκού ήχου, αλλά και μια φωνή που χαίρει εκτίμησης ακόμα και ανάμεσα σε κοινό το οποίο δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την εγχώρια μουσική πραγματικότητα: κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να βρείτε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην Κατερίνα Τέλιου το 2013, ενώ εδώ υπάρχει μια ανταπόκριση του Χάρη Συμβουλίδη από τις περσινές του εμφανίσεις στο Kremlino.

Ο Μαργαρίτης είναι επίσης ένας από τους λίγους καλλιτέχνες του λαϊκού που άντεξαν δισκογραφικά και μέσα στην Κρίση. Καθώς λοιπόν ετοιμάζει ξανά κάτι καινούριο, δίνει τώρα στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι με τίτλο "Την Πλάκα Μου Κάνω", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το τραγούδι βασίζεται σε ακυκλοφόρητη σύνθεση του Χανιώτη δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και λαϊκού δημιουργού Αντώνη Κατινάρη (1931-1999), με τους στίχους να τους υπογράφει η Σία Ροζάκη και την ενορχήστρωση ο Νίκος Κούρος. Μπουζούκι και μπαγλαμά παίζει ο Μανώλης Καραντίνης.

Την Πλάκα Μου Κάνω θα λέγεται επίσης ο δίσκος που θα το περιέχει, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 από την MLK.

{youtube}v5rcElNG-cg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured