news.team

φωτογραφία: Joe Pateraki

Μόλις 3 χρόνια κράτησε η δράση του συγκροτήματος Χωρίς Περιδέραιο πίσω στη δεκαετία του 1980, με την απήχηση να μην υπερβαίνει τα όρια του αθηναϊκού new wave underground. Καθώς όμως τα χρόνια περνούσαν, η επιρροή που άσκησαν αποδείχθηκε πολλαπλάσια αυτού του αποτυπώματος: γκρουπ του σήμερα σαν τους Selofan και τους Οδός 55, για παράδειγμα, χρωστάνε πολλά στους Χωρίς Περιδέραιο.

Έτσι, τα νέα για τον απροσδόκητο θάνατο του ηγέτη και δημιουργού τους Νίκου Αγγελή, στα 55 του μόλις χρόνια, σκόρπισαν θλίψη σε παλιούς και νέους καθώς άρχισαν να ανακυκλώνονται στα social media. Είχε κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη μάχη του ενάντια στον καρκίνο.

Ο Αγγελής ήταν ακόμα φοιτητής της Νομικής στα τέλη του 1982 όταν έστησε τους Χωρίς Περιδέραιο, βρίσκοντας τους αρχικούς συνοδοιπόρους Κώστα Κόλλια και Παντελή Πετρονικολό μέσω αγγελίας. Διαλύθηκαν το 1986, όταν αποχώρησε ο Κόλλιας και ο Αγγελής έφυγε για μεταπτυχιακά στη Γαλλία.

«Για πολλά χρόνια αναρωτιόμουν αν έκανα καλά που ασχολήθηκα περισσότερο με τη Νομική παρά με τη Μουσική», είχε πει ο Αγγελής σε συνέντευξή του στην Ειρήνη Σουργιαδάκη το 2012 για το allaboutmusic.gr: «το μόνο που ξέρω είναι πως το αγαπούσα -και το αγαπώ- αυτό το πράγμα πάρα πολύ για να το αφήσω να γίνει επάγγελμα. Να φτάσω δηλαδή σε στιγμές που να αναγκαστώ να κάνω υποχωρήσεις ή εκπτώσεις και βήματα πίσω». Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Το 2014 το ιστορικό σχήμα επανενώθηκε για live εμφανίσεις με αφορμή το ντοκιμαντέρ Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο. Χαρακτηριστική ήταν η sold-out βραδιά τους στη Death Disco τον Μάιο του 2015, όπου καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος 20άρηδων θεατών, για τους οποίους ήταν απλά ένα όνομα-θρύλος από το παρελθόν.

{youtube}ohWPRcH5oRE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured