news.team

Επιστρέφει και φέτος η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, πιστή στο καλοκαιρινό της ραντεβού με το κοινό, για 19η συνεχή χρονιά.

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, 51 πόλεις της χώρας μας και 13 συνολικά περιφέρειες συντονίζονται το τετραήμερο 21-24 Ιουνίου με στόχο να ηχήσει μια κοινή μελωδία που θα ενώσει μουσικά ανθρώπους, γενιές, κουλτούρες και παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα. Από τη Λευκάδα ως τη Νίσυρο και από τη Δημητσάνα ως την Αλεξανδρούπολη, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με νέες πόλεις που εντάχθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής.  

Ως συνήθως, το πρόγραμμα αναμένεται ιδιαίτερα πλούσιο, με περισσότερες από 320 εκδηλώσεις και συναυλίες και πάνω από 500 σχήματα, ορχήστρες και προτάσεις από επώνυμους, αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το πάρτυ που θα γίνει στη Συκιά Ξυλοκάστρου, στην παραλία, φιλοδοξώντας να είναι το μεγαλύτερο beach party του φετινού καλοκαιριού.

Η εισαγωγή στη φετινή Γιορτή θα λάβει χώρα στην Αθήνα, την Τετάρτη 20 Ιουνίου, με ένα electro pre-party στο Spinster. Αυτό θα δώσει το έναυσμα να ανοίξουν την επόμενη ημέρα οι πόρτες του Αρχαιολογικού Μουσείου, να γίνουν εκδηλώσεις στο Ηρώδειο και στον Κήπο του Μεγάρου, σε πεζόδρομους, ταράτσες και πλατείες της πόλης.

H τελετή έναρξης την Πέμπτη 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παρουσιάζοντας μία πρωτότυπη καλλιτεχνική σύμπραξη στο Μουσείο Μαστίχας στη Χίο. Θα μεταδοθεί μάλιστα ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Facebook (Visit Greece).

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες εθνικό πρόγραμμα του τετραημέρου 21-24 Ιουνίου κάνοντας κλικ εδώ.

{youtube}Q9KCgpJygRc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured