«Θέλω να βγαίνει ο ήλιος, φως να μπαίνει απ' τις ρωγμές
να πνίγουμε τον πόνο που όλο προσκυνάει το χτες
να σπάσουν οι βιτρίνες που φυλάν τα σώματα
και να τολμώ ό,τι θέλω, όχι το 'πα, μα δεν το 'κανα»

Αρκετά χρόνια παρουσίας μετρούν πλέον οι Usurum στην εγχώρια πραγματικότητα, από τις άγουρες μέρες των πρώτων δοκιμαστικών προσπαθειών του Κοσμά Λαμπίδη (φωνητικά, νέι) και του Σταύρου Ρουμελιώτη (κιθάρες) πίσω στο 2006, στα πλαίσια του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, ως τον καιρό που η παρέα μεγάλωσε και βγήκε πια και στη δισκογραφία, τραβώντας αρκετά βλέμματα προς το μέρος τους.

Τώρα, σύντομα σχετικά μετά το άλμπουμ Το Δίκαιο Του Πειρασμού (2017), οι Usurum έχουν έτοιμο τον 3ο τους δίσκο. Και ως δείγμα γραφής και γνωριμίας με όσους δεν τους γνωρίζουν, δημοσιεύουν το φρέσκο τραγούδι "(Δε) Θέλω": μια συνεργασία-έκπληξη με τον Φοίβο Δεληβοριά, την οποία μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

30d.jpg

Το "(Δε) Θέλω" είναι σε μουσική και στίχους Κοσμά Λαμπίδη και προέρχεται από το άλμπουμ Μη & Δεν: μια συμπαραγωγή της B-otherside Records και του εκλεκτού δισκοπωλείου Μικρός Ερωτικός, που τυπώθηκε σε 300 βινυλιακά αντίτυπα και θα κυκλοφορήσει τέλη Ιουνίου. Από αυτά, τα 100 θα είναι συλλεκτικά με επιπλέον ζωγραφικό και φωτογραφικό υλικό. Το άλμπουμ θα διατίθεται αποκλειστικά από τον Μικρό Ερωτικό, ενώ θα υπάρχει προς πώληση και στις ζωντανές εμφανίσεις των Usurum.

O Φοίβος Δεληβοριάς, πάλι, βρίσκεται στην τελική ευθεία για έναν δικό του δίσκο, αλλά και για τις φετινές παραστάσεις της Ταράτσας, η οποία ανοίγει ξανά μεθαύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου και θα μείνει ανοιχτή ως και τον Σεπτέμβρη, κάνοντας διάλειμμα τον Αύγουστο. Πρώτη παράσταση, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη, με την Αφροδίτη Μάνου και τη Μαρία Κηλαηδόνη να συμπράττουν επί σκηνής μαζί με τον δημοφιλή τραγουδοποιό.

{youtube}A_HlufMIGMQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured