news.team

φωτογραφία: René Rissland

Είναι από τα πιο ενδιαφέροντα σε σύλληψη μουσικά/ηχητικά δρώμενα των τελευταίων πολλών χρόνων το εγχείρημα Tuned City, το οποίο στήνει τώρα τη νέα του εκδοχή στον χώρο της αρχαίας Μεσσήνης, υπό την αιγίδα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Για 3 λοιπόν ημέρες (Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουνίου) ο χώρος της αρχαίας πρωτεύουσας των Μεσσήνιων θα μεταμορφωθεί σε τεράστια πλατφόρμα ήχου, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Βερολίνο (2008), το Ταλίν (2011) και τις Βρυξέλλες (2013) -τις πόλεις δηλαδή που φιλοξένησαν τις προηγούμενες εκδοχές του Tuned City.

Οι ιθύνοντες επιμελητές (ο Carsten Stabenow με τον Μανώλη Μανουσάκη), έθεσαν μια σειρά από νέα ερωτήματα μεταφέροντας το εγχείρημα στην Ελλάδα: Τι προβάλλουμε πάνω σε έναν χώρο όπως αυτός; Πώς ανιχνεύουμε και διατηρούμε την ιστορία του και πώς αυτό διαμορφώνει τις σύγχρονες και μελλοντικές πολιτισμικές ταυτότητες; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις τοπικές και τις απόμακρες, τις παρελθοντικές και τις τρέχουσες λειτουργίες της μνήμης;

Η 1η λοιπόν ημέρα (Παρασκευή 1 Ιουνίου), θα αφιερωθεί στις Πολιτικές της Ακρόασης, με σημεία εκκίνησης την ανθρώπινη φωνή, τη διάρθρωση της σκέψης, τις προφορικές ιστορίες, τη χρήση (αλλά και την κατάχρηση) της γλώσσας.

Η 2η ημέρα (Σάββατο 2 Ιουνίου) έχει τίτλο Μέσα και Υλικότητες. Ταλαντευόμενες ανάμεσα σε φυσικά μέσα, κατασκευασμένες, σχεδιασμένες, κτισμένες και ερειπωμένες, αποσυντιθέμενες σε ψήγματα από τις φυσικές διαδικασίες και την αποσύνθεση, οι ανθρώπινες κατοικίες της Αρχαίας Μεσσήνης μετατρέπονται σε κάτι άλλο ή γίνονται ίζημα ξανά.

Η 3η ημέρα (Κυριακή 3 Ιουνίου) έχει τίτλο Φασματικές Ατμόσφαιρες και επικεντρώνει στις πολλαπλές «αόρατες πόλεις» που ενυπάρχουν πέρα, μα και ανάμεσα, στις υλικές επιστρώσεις της αρχαίας Μεσσήνης.

To ακριβές πρόγραμμα όλων των διαλέξεων και παραστάσεων μπορεί να βρεθεί με λεπτομέρειες εδώ (στα αγγλικά).

Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για το Tuned City ξεκινάει από τις 9:00 το πρωί κάθε ημέρας και είναι ελεύθερη.

H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καλύπτει το αντίτιμο του εισιτηρίου για την είσοδο του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο για μεμονωμένους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Tuned City ή για όσους φτάνουν στον χώρο με τα μεταφορικά μέσα που έχει οργανώσει η Στέγη. Η προσφορά δεν καλύπτει ομάδες οργανωμένες από άλλα πρακτορεία εκτός αν έχει υπάρξει προηγούμενη γραπτή συμφωνία με τη Στέγη.

Δυνατότητα προκράτησης δελτίων εισόδου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων, η άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να γίνεται τριάντα λεπτά (30΄) πριν από την έναρξη της εκάστοτε δράσης.

Η διοργάνωση προτείνει να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια και να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου και νερό.

{youtube}u4sRrvz11sI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured