news.team

φωτογραφία: Ηλίας Μωραΐτης

Είναι μία από τις γνωστές παροιμίες στον τόπο μας το «Τι 'χες Γιάννη, τι 'χα πάντα». Από αυτήν ξεκίνησαν λοιπόν οι Magic De Spell και έφτιαξαν το νέο τους τραγούδι με τίτλο "Γιάννη...", θέλοντας -όπως διαβάζουμε στα συνοδευτικά της κυκλοφορίας- να σατιρίσουν τη ζωή μέσω των ηρώων του κομματιού, του Γιάννη και της Μαρίας, δύο φτωχοδιάβολων που φτάνουν στην Αθήνα με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Το τραγούδι διαθέτει μάλιστα και επίσημο βιντεοκλίπ, όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. Το υπογράφει ως σκηνοθέτης ο Νίκος Σούλης, ενώ περνούν από αυτό αρκετά διάσημα πρόσωπα της εγχώριας ροκ σκηνής: ο Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), ο Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), ο Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), ο Μίμης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), η Θέκλα Τσελεπή.

Την παράσταση ωστόσο μάλλον κλέβει ο Δημήτρης Πουλικάκος, τον οποίον μπορείτε να δείτε στο τέλος του κλιπ να εμφανίζεται με την ίδια καπαρντίνα που φορούσε πίσω στο 1976, στο εξώφυλλο του εμβληματικού πια άλμπουμ Μεταφοραί-Εκδρομαί Ο Μήτσος, για να συμπληρώσει σαρκαστικά την παροιμία από όπου ξεκίνησαν όλα.

Οι Magic De Spell συμπληρώνουν φέτος 38 χρόνια από την ίδρυσή τους πίσω στο 1980. Από εκείνη την αρχική σύνθεση συνεχίζει μέχρι σήμερα ο ντράμερ Θοδωρής Βλαχάκης. Παρότι ως το 1992 ήταν αγγλόφωνη μπάντα, γύρισαν με επιτυχία στον ελληνικό στίχο για το άλμπουμ Διακοπές Στο Sarajevo (1993). Τελευταίος τους δίσκος μέχρι στιγμής ήταν το Πρόγονε Πίθηκε Εσύ Τι Λες; (2014), για το οποίο συνεργάστηκαν με τον Γιάννη Παλαμίδα. Παραμένει άγνωστο για την ώρα αν το τραγούδι "Γιάννη..." είναι προπομπός κάποιας καινούριας δουλειάς.

{youtube}M8EkzsnbOcw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured