news.team

Πέρυσι το καλοκαίρι, η Κατερίνα Κυρμιζή έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι ονόματι "Της Καρδιάς Μου Οι Κάκτοι", το πρώτο της μετά το άλμπουμ Λάρβα του 2015 (δείτε τι είχε γράψει τότε γι' αυτό ο Χάρης Συμβουλίδης, εδώ).

Το τραγούδι ήταν προπομπός καινούριου υλικού, το οποίο ήρθε πρόσφατα, με τη μορφή του ψηφιακού ΕΡ Κάκτοι Ι. Το ΕΡ αποτελείται από 5 τραγούδια, ένα από τα οποία είναι και το "Της Καρδιάς Μου Οι Κάκτοι". Η Κυρμιζή προχώρησε μάλιστα στη δημοσίευση επίσημων βιντεοκλίπ και για τα 4 υπόλοιπα ("Χαμένες Γιορτές", "Στην Πόλη Νύχτωσε", "Κόκκινο Κραγιόν" και "Δυο Δέντρα"), τα οποία και μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδοχικά στους παρακάτω συνδέσμους.

{youtube}r9RZu0XGlPc{/youtube}

Οι "Χαμένες Γιορτές" και το "Κόκκινο Κραγιόν" είναι σε μουσική Κατερίνας Κυρμιζή και Νίκου Γρηγοριάδη και σε στίχους της τραγουδοποιού, στο δε μπουζούκι του πρώτου βρίσκεται ο γνωστός δεξιοτέχνης Μανώλης Καραντίνης. Τα υπόλοιπα τραγούδια είναι όλα της Κυρμιζή, με τον Γρηγοριάδη να συμμετέχει στην ενορχήστρωση, σαν μουσικός, αλλά και συμπαραγωγός, μαζί με την ίδια και τον Ηλία Λάκκα.

{youtube}IugGcNx_cCk{/youtube}

Το τραγούδι "Στην Πόλη Νύχτωσε" αντλεί μουσική έμπνευση από τον Nino Rota, ενώ στιχουργικά είναι εμπνευσμένο από τα «Σχόλια Του Τρίτου» και το «Ο Καθρέφτης Και Το Μαχαίρι» του Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχει με το βιολί της η Νεφέλη Λιούτα, γνωστή ευρύτερα ως Nefeli Walking Undercover.

{youtube}SwpKC76_TYg{/youtube}

Όλα τα βιντεοκλίπ είναι σκηνοθετημένα από την Κυρμιζή και τον Γρηγοριάδη. Θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά ένα ακόμα συμπληρωματικό ΕΡ με τίτλο Κάκτοι ΙΙ, ενώ στα σχέδια της τραγουδοποιού είναι να βγει όλο το υλικό και σε βινύλιο, σε περιορισμένα αντίτυπα.

{youtube}XlyxZ8uZQ1I{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured