news.team

Σε μια πολύ σπέσιαλ προσπάθεια βρίσκονται να συμμετέχουν οι Rotting Christ, παρέα με κάμποσα ακόμα συγκροτήματα της εγχώριας «σκληρής» σκηνής.

Ο λόγος για το Metal Chapters του Μάριου Δημητριάδη και του Γιώργου Δάμτσιου, εγχείρημα που ξεκίνησε με τη λογική βιβλίο + CD, συνδυάζοντας τη λογοτεχνία του φανταστικού με τους hard & heavy ήχους.

Οι συγγραφείς ήρθαν δηλαδή σε επαφή με 10 ελληνικά  συγκροτήματα και, σε συνεννόηση μαζί τους, έγραψαν κατόπιν από ένα διήγημα για κάθε τραγούδι που τους έδωσαν οι μπάντες, βασισμένοι στους στίχους. Πέρα από τους Rotting Christ, συμμετείχαν οι Nightstalker, οι Nightrage, οι Suicidal Angels, οι InnerWish, οι Until Rain, οι Xelyruth, οι Sunburst, οι Emerald Sun και οι Enemy Of Reality.

Οι Rotting Christ διάλεξαν μάλιστα να γράψουν ένα ολοκαίνουριο τραγούδι για την όλη προσπάθεια: το λένε "Fire And Flame", είναι σε μουσική-στίχους του Σάκη Τόλη και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. Είναι το τρίτο νέο δείγμα γραφής που ακούμε από το συγκρότημα μέσα στο 2018, αφού έπεται του "I Will Not Serve" (ακυκλοφόρητο κομμάτι που θα βρίσκεται στο επικείμενο best of Their Greatest Spells) και του "The Call", που κυκλοφόρησε σε ειδικό 7ιντσο single από την Peaceville.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συμμετοχή του παγκοσμίου φήμης Βρετανού συγγραφέα Graham Masterton στο Metal Chapters, με αποκλειστικό νέο διήγημα. Για τη μουσική του «επένδυση», ο Δημητριάδης και ο Δάμτσιος έγραψαν ένα δικό τους τραγούδι μαζί με τον κιθαρίστα Roger Rovento, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ένα αυτοσχέδιο σούπερ γκρουπ αποτελούμενο από τον Νικόλαο Λεπτό στα φωνητικά (Arrayan Path), τον Ιωάννη Αναστασάκη στην κιθάρα, τον Bob Katsionis στα πλήκτρα και τον παλιό Αβοπολίτη Φραγκίσκο Σαμοΐλη (InnerWish) στα ντραμς.

{youtube}nMfCWWQe478{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured