news.team

Αφού πέρασε από χίλια κύματα, το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ μπαίνει πια σε τελική ευθεία.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Παναγόπουλος άσκησε και επισήμως πια ποινική δίωξη για συνολικά 7 κακουργήματα, τα οποία έχουν τελεστεί από το 2003 ως το 2017.

Κύριο ανάμεσά τους, η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και η ένταξη σε αυτήν. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν την υπεξαίρεση ποσών της τάξης των 30.000.000 ευρώ, τη συνακόλουθη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, την κατ' επάγγελμα απάτη, την απιστία από κοινού, την ανακριβή απόδοση ΦΠΑ και τη φοροδιαφυγή.

Ως κύριοι σταθμοί που οδήγησαν στη δίωξη, μπορούν να θεωρηθούν ο πλήρης φορολογικός έλεγχος που έκανε η ΦΑΕ Αθηνών για το διάστημα 2010-2015 και το πόρισμα οικονομικού ελέγχου που διαβίβασε στην Εισαγγελία η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Η δίωξη στρέφεται κατά του επί χρόνια επικεφαλής της ΑΕΠΙ Πέτρου Ξανθόπουλου και μελών της οικογένειάς του, αλλά και εναντίον εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με εκτελεστικά καθήκοντα.

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού, εντωμεταξύ, αποφάσισε να αναβάλει τη λήψη απόφασης για την άρση της άδειας της ΑΕΠΙ για το τέλος του Απριλη, παρά την εισήγηση της διευθύντριάς του Ειρήνης Σταματούδη.

Είναι μια απόφαση που δυσαρεστεί τους δημιουργούς που έχουν οργανωθεί στα σωματεία ΑΣΜΑ 450+ και Υπέρβαση, οι οποίοι έχουν πολλάκις εκφράσει ανησυχίες για ολιγωρία και καθυστερήσεις, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης ίδρυσης ενός νέου, ενιαίου εισπρακτικού φορέα. Τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού που την πήραν προβάλλουν ως δικαιολογία την ανάγκη λήξης της θητείας της κυβερνητικής Επιτρόπου και την εξέταση του επικείμενου σχεδίου εξυγίανσης της ΑΕΠΙ που πρόκειται να καταθέσουν τα σωματεία δημιουργών ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ.

{youtube}55HtGI6vXXo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured