news.team

5 χρόνια κλείνει φέτος το Vinyl is Back, που φιλοδόξησε -και πέτυχε- να γίνει η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο στη χώρα μας.

Το γιορτάζει λοιπόν δεόντως με ένα νέο τριήμερο στο Μουσείο Αυτοκινήτου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 74-78 & Ιουλιανού, 4ος όροφος, πλησίον ΗΣΑΠ Βικτώρια), Παρασκευή 16, Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Μαρτίου, με είσοδο ελεύθερη, όπως πάντα. Υπάρχει διαθέσιμο και πάρκινγκ, με κόστος 3 ευρώ ημερησίως.

Αίσθηση κάνει φέτος η συμμετοχή-έκπληξη του Discogs, που έχει αναδειχθεί στον κατ' εξοχήν ιντερνετικό τόπο αναζήτησης δίσκων της υφηλίου. Η ομάδα του Vinyl is Back έχει όμως ετοιμάσει και το δικό της αφιέρωμα στον Τζίμη Πανούση, με οπτικό υλικό από παραστάσεις του, το οποίο θα προβληθεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Κατά τα λοιπά, συνεχίζεται ο θεσμός Live Sessions: μετά τα Υπόγεια Ρεύματα, παίρνουν λοιπόν σειρά οι Locomondo για την ηχογράφηση του δικού τους ζωντανού set στο Vinyl is Back και την ακόλουθη τύπωσή του σε βινύλιο αριθμημένων αντιτύπων. Η συναυλία είναι διάρκειας «ενός δίσκου» (40 λεπτά), και οι παρεμβάσεις της τεχνολογίας στο αποτέλεσμα είναι ελάχιστες ώστε να αποτυπώνεται η αλήθεια του live (μόνο μίξη και mastering στα κανάλια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά μπροστά στο κοινό). Οι Locomondo θα παίξουν την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 18.00.

Ανάμεσα στο υπόλοιπο συναυλιακό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ξεχωρίζει η συλλεκτική εμφάνιση του Λήτη με full band (το Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 18.00), ο οποίος θα θυμίσει στους παλιότερους τις εποχές του ντουέτου Λήτης + Ιζόλδη.

{youtube}43ShP8-S2Vs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured