Την Κωνσταντία Γουρζή την έχουμε από χρόνια ξεχωρίσει ως περίπτωση Ελληνίδας δημιουργού που διαπρέπει αθόρυβα στη Γερμανία χάρη στη δουλειά της και μόνο, τόσο ως συνθέτρια, όσο και ως μαέστρος (δείτε εδώ μια συνέντευξή της στον Χάρη Συμβουλίδη, το 2015).

Χθες Κυριακή 4 Μαρτίου, η Γουρζή γνώρισε μία ακόμα σημαντική διάκριση, αφού παρουσίασε το νέο της έργο Πληγή / Θαύμα, 7 Αποσπάσματα για σόλο κρουστά και μουσικό σύνολο σε παγκόσμια πρώτη πρεμιέρα, στο Allerheiligen Hofkirche του Μονάχου.

Πρόκειται για αποκλειστική παραγγελία που της έγινε από την περίφημη Όπερα του Μονάχου, γι' αυτό και η συναυλία ηχογραφήθηκε από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, η οποία ήδη ανακοίνωσε ότι θα τη μεταδώσει ολόκληρη στις 30 Μαρτίου (ώρα Γερμανίας: 17.00).

Η 56χρονη συνθέτρια δήλωσε πως έμπνευση για το νέο της έργο στάθηκαν 3 σπουδαίοι πίνακες ζωγραφικής του Μιχαήλ Άγγελου, του Καραβάτζιο και του Τζον Γουίλιαμ Γουότερχαουζ (αντίστοιχα η Δημιουργία, ο Άπιστος Θωμάς επί τον Τύπον των Ήλων και η Ψυχή του Ρόδου), καθώς και 3 ποιήματα που έγραψε η ίδια, από κοινού με τη συγγραφέα Ιωάννα Μπουραζοπούλου.

Συγχαίρουμε τη συμπατριώτισσά μας και αναμένουμε τη δισκογραφική έκδοση του νέου της έργου.

{youtube}4OmAiPDyMP4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured