Με ευρεία και διακομματική συναίνεση, η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του συνθέτη Χρήστου Λεοντή ως Προέδρου της ΕΡΤ, στη θέση του παραιτηθέντος Διονύση Τσακνή. Ως τώρα, ο Λεοντής μετείχε στο ΔΣ της ΕΡΤ με την ιδιότητα του μέλους.

Την πρόταση Λεοντή δεν στήριξε μόνο η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖΑ. & Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν «παρών» ή ψήφισαν λευκό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η στάση τους οφείλεται σε λόγους αρχής και όχι σε αντιρρήσεις για τον καταξιωμένο συνθέτη -φύλαξαν άλλωστε τα βέλη τους για τον διορισμό στο ΔΣ της ΕΡΤ (ως μέλους) της Κατερίνας Τσατσαρώνη, της μέχρι τώρα δηλαδή διευθύντριας επικοινωνίας του Πάνου Καμμένου.

Ο Χρήστος Λεοντής είναι 77 ετών και κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης. Το 1957 ήρθε στην Αθήνα για σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια μετέβη στο Παρίσι, όπου διδάχθηκε Αρμονία, Αντίστιξη και Φούγκα. Ξεκίνησε επίσημα τη δράση του το 1962, συνθέτοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις, τομέας όπου διακρίθηκε ιδιαίτερα. Δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική του στράτευση στην Αριστερά και παραμένει ενεργός ως και τις μέρες μας: τελευταία του δουλειά ήταν το άλμπουμ Φλόγα Που Καίει (2017), για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε τι έγραψε ο Χάρης Συμβουλίδης εδώ.

Λίγοι ξέρουν, στο μεταξύ, ότι στον Λεοντή ανήκει μία από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές μουσικές: το θέμα της Αθλητικής Κυριακής, το οποίο και έγραψε το 1969.

{youtube}VqGfAX-NzR0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured