Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο κύκλος Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης, επιθυμώντας να δώσει χώρο έκφρασης, μα και προώθησης, σε δημιουργούς που τους ενδιαφέρει η σύζευξη μουσικής και εικόνας.

Φέτος, όσοι συμμετάσχουν καλούνται να γράψουν ένα πρωτότυπο score για τη βραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων El Empleo (Ο Υπάλληλος) από την Αργεντινή. Ακολουθώντας το link http://omma.megaron.gr/cinemusic/MainEN.aspx, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το φιλμ, αλλά να βρουν και τη σχετική αίτηση.

Το Μέγαρο θα δέχεται αιτήσεις ως τις 5 Μαρτίου 2018, στις 17.00 το απόγευμα.

Την κριτική επιτροπή θα απαρτίσουν ο Άγγλος συνθέτης Sam Pegg, ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Anton Octavian, η Δήμητρα Γαλάνη, ο πρόεδρος του φεστιβάλ AnimaSyros, Βασίλης Καραμητσάνης, και ο συνθέτης και επικεφαλής των Γεφυρών, Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Η επιτροπή θα επιλέξει 10 διαγωνιζόμενους σε πρώτη φάση. Σε δεύτερη φάση οι προκριθέντες συνθέτες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ενώπιον κοινού, με παράλληλη προβολή της ταινίας (16 Απριλίου) -και από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ο νικητής.

{youtube}cxUuU1jwMgM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured