φωτογραφία: Σοφοκλής Κιουρτσόγλου

Ήταν 2013 όταν η Ελένη Μελεντίνη μας συστήθηκε με το καλλιτεχνικό όνομα Melentini και με ένα ντεμπούτο άλμπουμ (Explosions Around, The Desert Inside) που μπήκε στις περισσότερες λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς, κάνοντας τους κριτικούς να μιλάνε για μια «δική μας» Soap & Skin -δείτε λ.χ. τι είχε γράψει τότε στο Avopolis ο Στυλιανός Τζιρίτας, εδώ.

Έκτοτε, η Melentini άφησε την Αθήνα για το Βερολίνο, κυκλοφόρησε ένα ΕΡ το 2016 (Λεωφόρος Εφιαλτών, μόνο μέσω Bandcamp) και έγραψε το soundtrack της ταινίας Άφτερλωβ του Στέργιου Πάσχου. Τώρα, επανεμφανίζεται με ένα νέο τραγούδι ονόματι "Satellites", το οποίο μπορείτε να ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το "Satellites" είναι προπομπός του 2ου άλμπουμ της ZRSHA; Fundus Uterus, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου από την United We Fly.

Η ίδια δηλώνει γι' αυτό: «Mε αυτό το έργο ήθελα να περιγράψω το βίαιο συναίσθημα  της αποκοπής από τον πλακούντα της μητέρας, την εξάντληση από τη βιαιότητα της ύπαρξης, τις πληγές της αγάπης. Παράλληλα είναι ένας ύμνος στη μήτρα του σύμπαντος, στο νόστο  της επιστροφής σε αυτήν, στη λύτρωση από τη βαρβαρότητα».

{youtube}6qrO-EE9nhM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured