search

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ

Ακούστε το "Τι Δεν Καταλαβαίνεις;", δείγμα γραφής ενός καινούριου δίσκου

«Απόψε έγινα εχθρός
Με την τεχνολογία
Άσε το πληκτρολόγιο
Και τη δικαιολογία


Δεν έχεις μπαταρία»

Λίγο πριν πεθάνει, η Αρλέτα πρόλαβε να ολοκληρώσει έναν ακόμα δίσκο, με συνθέσεις του Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή.

Πρόκειται για μια δουλειά που άρχισε να ετοιμάζεται το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017, από την οποία μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι "Τι Δεν Καταλαβαίνεις;", στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Το άλμπουμ έχει τίτλο Η Γιαγιά Μου Μαγειρεύει Όνειρα Τηγανητά και κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τη Feelgood σε CD και ψηφιακή μορφή, με εξώφυλλο και σκίτσα φιλοτεχνημένα από την ίδια την Αρλέτα. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Παπαδόπουλος, ο οποίος συμμετέχει και ως μουσικός (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα, κρουστά, φωνητικά), ενώ η διεύθυνση της παραγωγής ανήκει στον Νίκο Γ. Μακράκη.

Για τον δίσκο, η Αρλέτα μας άφησε κι ένα κατατοπιστικό συνοδευτικό σημείωμα. Σας το παραθέτουμε αυτούσιο, έτσι για την ιστορία:

«Με τόσο αραιές εμφανίσεις στη δισκογραφία και γενικώς αισθάνομαι ότι θέλω να πω δύο λόγια γι' αυτό το καινούργιο "παιδί" μου που έχει τρεις "γονείς". Τον Λάκη Παπαδόπουλο, τη Sunny Μπαλτζή κι εμένα, την Αρλέτα. Είναι το τρίτο "παιδί" που σκαρώνουμε με τον Λάκη μετά τριάντα συναπτά έτη. 30, μια ολόκληρη γενιά!

Με τη Sunny είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά που κάνω. Τη γνώρισα πιτσιρίκα, τρελή κι αλλοπαρμένη και τώρα είναι μια μητέρα κλασική κι αλλοπαρμένη με επιτυχίες στις τσέπες του παλιού της παλτού και πολλά πετυχημένα τραγούδια στο παγουράκι της.

Χαίρομαι χαρά μεγάλη που "παίζουμε" πάλι με τον Λάκη. Έχουμε πλέον και οι δύο άλλο εκτόπισμα, "προσοχή οδοστρωτήρες" και θεωρώ μεγάλο προνόμιο να "παίζω" με έναν από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του και με μία στιχουργό έξοχη που επάξια συνεχίζει την παράδοση των σπουδαίων γυναικών στιχουργών, ων ουκ έστιν αριθμός.

Το τραγούδι ήταν η μόνη τέχνη από την οποία δεν αποκλείστηκαν οι γυναίκες, ποτέ. Και έχουν προσφέρει πολλά, πάρα πολλά.

Τριάντα χρόνια μετά, Λάκη, φίλε, συνεργάτη, αδερφέ μου, που κατάφερες να γίνεις ένας τραγουδιστής σόου-μαν ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες του βίου σου, μου δίνεις τόση χαρά και σε αγαπώ τόσο πολύ. Κι ο κόσμος το ίδιο.

Όταν ο Λάκης και η Sunny μού είπαν ότι ετοιμάζουν καινούργια τραγούδια για μένα, ξύπνησα από τον νήδυμο και μπήκα στον χορό με το τετράποδο μπαστούνι μου, καταχαρούμενο!
Χαίρομαι που ο καινούργιος συνεργάτης μας θαυμάσιος πιανίστας Κώστας Αναδιώτης ανέλαβε την ηχοληψία και την ενορχήστρωση μαζί με τον Λάκη, επίσης καλωσορίζω στην πτήση μας τον Νίκο Μακράκη, συνεχιστή της παράδοσης που ξεκίνησε ο πατέρας του, Γιώργος Μακράκης. Καλωσόρισε στο πλοίο των ασμάτων και των τελείως τρελών.

Είμαι χαρούμενη κάθε φορά που παίρνω στα χέρια μου καινούρια τραγούδια, παλιά LP τώρα CD, αύριο ΤΔ. Είναι ένα δώρο που μου έκανε η ζωή, κάθε λίγα ή πολλά χρόνια κάτι καινούργιο γεννιέται και είναι για όλους, είναι ευλογημένο.

Καλήν ακρόαση φίλοι μου, ειδικά εκείνοι που αγοράσατε το CD και δεν το κλέψατε από το YouTube. Ευχαριστώ!

Αρλέτα»

 

×