Δεν είχε δυστυχώς αίσιο τέλος η περιπέτεια στην οποία μπήκε ο Τζίμης Πανούσης τον Δεκέμβριο, αφού κατέρρευσε επί σκηνής στο Κύτταρο λόγω καρδιακού επεισοδίου, κατά τη διάρκεια της φετινής του παράστασης Όλοι Οι Χαζοί Μπορούμε.

Αν και οι μετέπειτα πληροφορίες τον ήθελαν εκτός κινδύνου, να μπαίνει σε διαδικασία ανάρρωσης, ο οργανισμός του δεν φαίνεται να συνήλθε και πριν λίγο έγινε γνωστό ότι άφησε την τελευταία του πνοή, μόλις στα 63 του χρόνια. Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπέστη νέο καρδιακό επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό, όπου έγιναν οι απαραίτητες προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η απώλεια είναι τεράστια για την ελληνική μουσική, γιατί χάθηκε ένας από τους καλύτερους τραγουδοποιούς της σύγχρονης ιστορίας της, που άφησε ισχυρό αποτύπωμα με τον καυστικό του λόγο και την ανελέητη σάτιρά του, τόσο στην περίοδο δράσης των Μουσικών Ταξιαρχιών, όσο και μετά τη διάλυσή τους, ως σόλο πια καλλιτέχνης.

Οι αποχαιρετισμοί επωνύμων και ανωνύμων πολλοί. Μεταξύ τους, σίγουρα ξεχώρισε αυτός του Γιώργου Νταλάρα, που ευχήθηκε καλό ταξίδι σημειώνοντας ότι «μπροστά στη ζωή και στο θάνατο, όλα γίνονται ασήμαντα», αναφερόμενος προφανώς στην περίφημη κόντρα τους.

{youtube}Ngb1XybIAL8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured