news.team

Τέλη δεκαετίας 1970, ο 17χρονος Κώστας Κωνσταντίνου ξεκινά με μια παρέα να εκπέμπει ως ραδιοπειρατής, υιοθετώντας το παρατσούκλι Palmer. Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν τότε ότι θα γινόταν διάσημος DJ, μα και μία από τις σημαντικότερες περσόνες στην αθηναϊκή νύχτα της δεκαετίας του 1980.

Στην ιστορία έμεινε ως ο άνθρωπος που σύστησε το italo disco με τους Έλληνες. Σε μια συνέντευξη του 2013 προς τον M .Hulot και τη Μαρία Παππά για το Ough (ολόκληρη εδώ) αναφέρει συγκεκριμένα: «το γούσταρα γιατί διέφερε από όλα αυτά που υπήρχαν εκείνη την εποχή. Ήταν πιο electronic, σίγουρα ήταν κάπως διαφορετικό και ερεθίστηκε το αυτί μου. Στην αρχή υπήρχαν αντιδράσεις αρνητικές. Και από τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών, απλά δεν τους άρεσε το style αυτό. Εγώ εξακολουθούσα να παίζω σε σημείο που είχα κάνει το 90% του προγράμματος italo».

Η σχέση αυτή τον οδήγησε το 1986 να κυκλοφορήσει σε 12ιντσο maxi single το κομμάτι "Computer Guy", που οι παλιοί θα θυμούνται ως κατεξοχήν εγχώριο «ύμνο» σε italo στυλ -οι νεότεροι μπορούν απλά να τσεκάρουν τον σύνδεσμο στο τέλος.

Εδώ και κάποιον καιρό, ο DJ Palmer μαχόταν τον καρκίνο. Με θλίψη μάθαμε ότι η μάχη αυτή χάθηκε, καθώς φίλοι ανακοίνωσαν στο Facebook τον θάνατό του. Ήταν μόλις 56 ετών. 

{youtube}u8oTNhCoT3s{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured