news.team

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην ΑΕΠΙ, μετά την κοινή γενική συνέλευση των σωματείων ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ των δημιουργών, που έθεσαν επί τάπητος σχέδιο εξυγίανσης του πολύπαθου οργανισμού.

Καθοριστική αποδείχθηκε η δήλωση-τοποθέτηση του Θάνου Μικρούτσικου, που ψηφίστηκε από το σώμα της Συνέλευσης ως αντιπροσωπευτική των θελήσεων των δημιουργών.

Την παραθέτουμε αυτούσια:

«Ζούμε την πιο μεγάλη κρίση, βιώνουμε την πιο μεγάλη απειλή για την δουλειά μας και για την ζωή μας, βλέποντας να καταστρέφεται ο μηχανισμός είσπραξης των πνευματικών μας δικαιωμάτων αλλά και να γκρεμίζονται όλες οι κατακτήσεις του κλάδου μας ως προς την δίκαιη και απρόσκοπτη είσπραξη των δικαιωμάτων αυτών από τους χρήστες και την αγορά.

Θέλουμε την ΑΕΠΙ ανοικτή, στα χέρια των δημιουργών (ως ιδιοκτησία και διοίκηση), με πλήρη, οριστική και άμεση αποχώρηση της οικογένειας Ξανθόπουλου και παράδοση του συνόλου των μετοχών της στους δημιουργούς.

Θέλουμε έναν σύγχρονο Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ), κατά τα διεθνή πρότυπα, που να λειτουργεί με σεβασμό και δίκαιη αντιπροσωπευτικότητα προς όλες τις κατηγορίες δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων (δημιουργοί, εκδότες, κληρονόμοι - Έλληνες και ξένοι).

Η πολιτεία ας σκεφτεί σοβαρά επιτέλους εκείνες τις κατηγορίες συναδέλφων που δεν έχουν πρόσβαση στις ζωντανές εμφανίσεις και ιδιαίτερα τους ποιητές και στιχουργούς, για τους οποίους το πνευματικό δικαίωμα αποτελεί το μοναδικό τους έσοδο και τη μοναδική δυνατότητα επιβίωσης σε μια τόσο δύσκολη εποχή και ας στηρίξει επιτέλους την μοναδική ρεαλιστική λύση που υπάρχει, αυτή την ώρα στο τραπέζι - το Σχέδιο Εξυγίανσης της ΑΕΠΙ μέσω δικαστικής συνδρομής, όπως προβλέπει ο Ελληνικός νόμος και οι αντίστοιχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured