Κάποιοι πρόσεξαν τους 1000mods πίσω στο 2007, όταν έβγαλαν μόνοι τους το πρώτο τους ΕΡ Blank Reality, άλλοι τους ανακάλυψαν το 2009 με το EP Liquid Sleep, οι περισσότεροι όμως τους έμαθαν για τα καλά το 2011, όταν η Catch The Soap έβγαλε το ντεμπούτο άλμπουμ τους Super Van Vacation.

Έκτοτε, η stoner rock μπάντα που ξεκίνησε από το μικρό Χιλιομόδι της Κορινθίας το 2005 κερδίζει πόντο-πόντο τη δική της σπιθαμή στη διεθνή αναβίωση του συγκεκριμένου ήχου: όχι μόνο εξελίσσεται μουσικά, όπως έδειξε και το περσινό άλμπουμ Repeated Exposure To... (διαβάστε την κριτική του Ανδρέα Κύρκου, εδώ), μα έχει πια και στο βιογραφικό της live παρουσίες σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Τώρα, έφτασε ο καιρός για ένα βήμα ακόμα πιο μεγάλο: τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2018, η εγχώρια μπάντα φεύγει για περιοδεία στην Αμερική -την πρώτη στην ιστορία της.

Η αρχή θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου στο Μέξικο Σίτι, με μια εμφάνιση στο Foro Indie Rocks. Ύστερα από μία ακόμα μεξικάνικη εμφάνιση οι 1000mods θα μεταβούν στον Καναδά (πρώτο ραντεβού στο Μόντρεαλ, 6 Φεβρουαρίου στο Bar Le Ritz), ενώ στις 9 Φεβρουαρίου θα δώσουν την πρώτη τους συναυλία στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Grog Shop, στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Όπου και θα μείνουν στη συνέχεια για 23 ακόμα συναυλίες, με τελευταίο σταθμό το περίφημο Saint Vitus στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (5 Μαρτίου).

Μαζί τους σε Καναδά και στο Κλίβελαντ, θα εμφανιστεί το καναδικό stoner γκρουπ των Sierra, ενώ στην υπόλοιπη περιοδεία θα είναι με τους Telekinetic Yeti, που επίσης παίζουν σε ανάλογο ήχο.

Αλλά και η υπόλοιπη χρονιά θα είναι πολυάσχολη για τους Χιλιομοδίτες, καθώς πρόκειται να εμφανιστούν στο περίφημο Hellfest το καλοκαίρι του 2018, στο Clisson της Γαλλίας -μόνη άλλη ελληνική μπάντα στο ήδη sold out φεστιβάλ, οι Septicflesh.

Τους ευχόμαστε τύχη και επιτυχίες!

{youtube}qZGF-3LSjt8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured