Φαίνεται ράδιο αρβύλα, μα είναι αλήθεια: μια παλιά φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή, αυτή που βλέπετε εδώ -η οποία στην ολόσωμη εκδοχή της είχε κοσμήσει το τεύχος 146 του lifestyle περιοδικού Nitro τον Δεκέμβριο του 2007- έγινε θέμα συζήτησης στη Γαλλία των ημερών μας.

Γιατί; Όλα σχετίζονται με έναν νέο νόμο που περνάει εκεί, έχοντας ως στόχο του τις υπερβολές του photoshop. Υπέρμαχοί του, όπως λ.χ. η Υπουργός Υγείας Marisol Touraine, βάλθηκαν να αποδείξουν τόσο στο κοινό, όσο και στη δικαιοσύνη, ότι αν το πράγμα μείνει ανεξέλεγκτο, τότε μένουμε με κάτι μακρινό από την πραγματικότητα. «Το να εκθέτονται νέα παιδιά σε μη ρεαλιστικά πρότυπα», δήλωσε συγκεκριμένα η Touraine, «οδηγεί σε χαμηλή αυτοεκτίμηση».

Ασχέτως τώρα της γνώμης που μπορεί να έχει κανείς γι' αυτήν τη θέση, συγκεντρώθηκαν διάφορα παραδείγματα επωνύμων από πολλά περιοδικά της υφηλίου, ώστε να καταδειχθεί του λόγου το αληθές. Και μία από τις φωτογραφίες που συζητήθηκαν πολύ, ήταν και η εν λόγω της Δέσποινας Βανδή -ή Despina, όπως έγινε χάριν συντομίας (και συνεννόησης)- η οποία θεωρήθηκε από τους ορισμούς της υπό συζήτηση υπερβολής.

Ο νόμος εν τέλει θεσπίστηκε και πλέον τα γαλλικά περιοδικά είναι υποχρεωμένα να αναφέρουν ξεκάθαρα αν έχουν ρετουσάρει τις φωτογραφίες των επωνύμων που δημοσιεύουν. Στη διάταξη, πέρα από τους επώνυμους, συμπεριλήφθησαν και οι φωτογραφίες μοντέλων. Το πρόστιμο μάλιστα που προβλέπεται για τυχόν ...αβλεψίες, ξεκινά στα 37.000 ευρώ!

{youtube}-HJImjxkXGM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured