news.team

Ύστερα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι αρμοδιότητές του στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο Διονύσης Τσακνής ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την προεδρία της ΕΡΤ, στην οποία βρίσκεται από τον Μάιο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήδη δημοσίευσε ο Τύπος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επιχείρησε να μεταπείσει τον γνωστό συνθέτη και τραγουδοποιό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Αιτία της απόφασης, φαίνεται πως είναι οι προστριβές που ξέσπασαν μεταξύ του Διονύση Τσακνή και του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου. Οι όποιες μάλιστα ελπίδες είχαν απομείνει για εκτόνωση της κρίσης, εξανεμίστηκαν μετά τη δημοσίευση επιστολής του Τσακνή με σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Ανεξάρτητων Ελλήνων (διαβάστε την ολόκληρη στη συνέχεια).

Αρχικά υπήρξε έντονη φημολογία που ήθελε τον Χάρρυ Κλυνν να αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΡΤ, κάτι όμως που διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να αναλάβει ο Γιώργος Θαλασσινός, που έχει χρηματίσει διευθυντής στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Planet και Μελωδία, καθώς και διευθυντής προγράμματος στον 902 Αριστερά στα FM.

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παππά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».

Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής

Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»

{youtube}yHM3Ady_biU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured