news.team

«Τα χρόνια μας τρίζουν, οι μέρες πονάνε
παλιές αμαρτίες, που ξανά μας νικούν
πεθαίνουμε όλοι στις πίσω σελίδες
σε χρόνια που ξανά δεν θα 'ρθουν»

Αν και ο Γιώργος Δημητριάδης βρίσκεται στη δισκογραφία από το 1987, αρκετοί μουσικόφιλοι τον έμαθαν χάρη στο τραγούδι "Φύγαν Οι Ρεμπέτες" (1994), στα «χρυσά» χρόνια του ελληνικού ροκ, όταν και τον συνόδευε το συγκρότημα Μικροί Ήρωες. Το μεγάλο, πανελλήνιο σουξέ, όμως, ήρθε το 1997 με το "Σα Να Μην Πέρασε Μια Μέρα" (από το ομώνυμο άλμπουμ) -ένα τραγούδι που ακόμα παίζεται στα ραδιόφωνα.

Αν και μόλις πέρυσι είδαμε ένα νέο άλμπουμ εκ μέρους του Δημητριάδη (Τίποτα Κακό Δεν Θυμάμαι), ο οποίος ξανάστησε μάλιστα και τους Μικρούς Ήρωες για χάρη του, ο τραγουδοποιός επιστρέφει τώρα με ολοκαίνουριο κομμάτι, τιτλοφορούμενο "Η Ψυχή Μου" -μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το τραγούδι κυκλοφορεί το Odgoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, τον δε Δημητριάδη συνοδεύουν στην ηχογράφηση οι Στέργιος Δήμπας (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Εφεντάκης (ηλεκτρική κιθάρα), Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο) & Κοσμάς Μπρούσαλης (τύμπανα).

Ο ίδιος περιγράφει ως εξής τη γέννηση του τραγουδιού:
«Ένα βράδυ του περασμένου χειμώνα είχα στ’ αυτιά μου τους απόηχους συνεχών άσχημων ειδήσεων ενός τόπου που δεν θέλει να φύγει μπροστά, είχα την ηχώ ενός τραίνου που τρέχει ιλιγγιωδώς με την όπισθεν σε ανάποδη στροφή και γύρω μου έβλεπα επιβάτες με μάτια κλειστά και στόματα σφιγμένα από άρνηση και οργή. Δεν με άκουγε κανείς κι άρχισα να τρέχω στον διάδρομο να βρω την πόρτα και να πετάξω έξω. Ξύπνησα, κρατούσα την κιθάρα στα χέρια μου κι έγραψα αυτό το τραγούδι».

{youtube}20TGLXixiGk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured