news.team

«Έχω μια αυλή που θυμίζει Αριζόνα
μες στο κέντρο της πόλης, μια παράξενη εικόνα
τι κι αν πήρα γεράνια, μπουκαμβίλια και δάφνη
ξεραθήκανε όλα και μου μείναν οι κάκτοι»

Ο κάκτος είναι λένε ο βασιλιάς των φυτών και φιγουράρει σε κάμποσες τοπικές παραδόσεις ως σύμβολο προστασίας, δύναμης και αγνότητας. Για την Κατερίνα Κυρμιζή, όμως, είναι και κάτι ακόμα: σύμβολο της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, η οποία είναι γοητευτική αλλά και απόμακρη, χυμώδης μα και ανθεκτική στις αντιξοότητες.

2 χρόνια έχει να φανεί η τραγουδοποιός στη δισκογραφία, από τη Λάρβα του 2015 (δείτε τι είχε γράψει τότε γι' αυτήν ο Χάρης Συμβουλίδης, εδώ). Επιστρέφει όμως τώρα με το ολοκαίνουριο τραγούδι "Της Καρδιάς Μου Οι Κάκτοι" (σε δική της μουσική και στίχους), το συνοδευτικό βιντεοκλίπ του οποίου μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το τραγούδι κυκλοφορεί ψηφιακά μέσω του CDbaby (εδώ), είναι όμως προπομπός ενός πλήρους άλμπουμ, το οποίο και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2017.

«Λένε πως για τις μεγάλες συμφορές σου μόνο να υπερηφανεύεσαι μπορείς», δηλώνει η Κυρμιζή, συμπληρώνοντας «να τι είναι το τραγούδι "Της Καρδιάς Μου Οι Κάκτοι": η μεγάλη μου συμφορά και παράλληλα το κρυφό σχολειό των επιθυμιών μου».

Την ενορχήστρωση του τραγουδιού συνυπογράφουν η ίδια η Κυρμιζή με τον Νίκο Γρηγοριάδη, οι οποίοι επιμελούνται και της παραγωγής, με την αρωγή του Ηλία Λάκκα. Ο Γρηγοριάδης, σημειωτέον, συμμετέχει και ως μουσικός -τον ακούμε στην ηλεκτρική και στην ακουστική κιθάρα.

{youtube}3vNgnBHQ7uE{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured