news.team

Η φωνή του Γιάννη Καλατζή έμεινε για πάντα συνδεδεμένη με ορισμένες από τις δημοφιλέστερες επιτυχίες που σκάρωσαν μαζί ο Μάνος Λοΐζος και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, τραγούδια που δεν έχουν σταματήσει να παίζουν τα εγχώρια ραδιόφωνα σαν την "Τζαμάικα", το "Παποράκι", το "Παλιό Ρολόι" και το "Δελφίνι Δελφινάκι", με τα οποία έγινε ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές της δεκαετίας του 1960 και 1970.

Ο Γιάννης Καλατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε να τραγουδάει στις αρχές της δεκαετίας του 1960, μετακομίζοντας αργότερα στην Αθήνα, όπου οι επαγγελματικές ευκαιρίες ήταν περισσότερες. Πράγματι, ήταν στην πρωτεύουσα όπου έχτισε όνομα και συνεργάστηκε -πέρα από τον Λοΐζο- και με συνθέτες σαν τον Γιώργο Μητσάκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Γιάννη Σπανό, ακόμα και με τον Νίκο Καρβέλα στη δεκαετία του 1980, πριν αποσυρθεί από το τραγούδι.

Τελευταία του εμφάνιση ήταν το 1985 στη μεγάλη συναυλία που δόθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο προς τιμήν του Λοΐζου. Πολλά χρόνια αργότερα (2000) δοκίμασε κάτι σαν επιστροφή, μα χωρίς αξιοσημείωτη απήχηση.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω Facebook, από ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά του, ο Γιάννης Καλατζής πέθανε πριν λίγο -η αιτία δεν διευκρινίζεται. Ήταν 74 ετών.

{youtube}pYcKLwkKrvg{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured