Στα «ηρωικά» χρόνια της εγχώριας αγγλόφωνης σκηνής, όταν η δισκογραφική διέξοδος για τέτοιες μπάντες κάθε άλλο παρά στρωμένη με ροδοπέταλα δεν ήταν, ένα από τα ονόματα που συζητήθηκε πολύ ήταν κι εκείνο των Ziggy Was.

Το γκρουπ ξεκίνησε το 1992 στη Θεσσαλονίκη από τον Πάνο Ρώσση (φωνητικά/κιθάρες), τον Λάμπρο Σαλτσίδη των Λώλαμα στο μπάσο και τον Κώστα Καρκάλη των Γκούλαγκ στα ντραμς (αργότερα θα ερχόταν και ο γνωστός από τους Πίσσα Και Πούπουλα κιθαρίστας Κώστας Παντέλης) και έδρασε μέχρι το 1997, λαμβάνοντας καλές κριτικές για το μείγμα punk, grunge και metal το οποίο λάνσαραν.

Το τελευταίο τους δισκογραφικό πόνημα Unicorn Pan (1997) θεωρήθηκε γενικά ως η καλύτερή τους δουλειά -είχε μάλιστα και τον Γιάννη Αγγελάκα στους συμμετέχοντες, να τραγουδά στο "Bugs" (το ακούτε στον σύνδεσμο παρακάτω).

Τιμώντας τα 20 χρόνια του Unicorn Pan, η Labyrinth Of Thoughts και η Ikaros Records το επανακυκλοφορούν για πρώτη φορά σε βινύλιο, σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου, σε 200 επετειακά αντίτυπα μαύρου χρώματος.

Ως προσφορά, το label προσφέρει (σε όσους το επιθυμούν) τη δυνατότητα απόκτησης του ομώνυμου ντεμπούτο των Clerk's Conspiracy (2013) στην προνομιακή τιμή των 7 ευρώ -της μπάντας δηλαδή που έστησαν το 2010 ο Ρώσσης με τον Σαλτσίδη.

{youtube}4YI7Ot68UKc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured