Φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

«Εσύ, ανύποπτη θα γέρνεις στοργικά
αυτή τη νύχτα που κανείς μας δεν γλυτώνει
και θα ονειρεύεσαι στον ύπνο σου γλυκά
πως είναι η αγάπη σαν το χιόνι,
το χιόνι πάνω στα κλαριά
που αργοσταλάζει τους καϋμούς σου
καθώς λιώνει»

Ενόψει της συμμετοχής τους στη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία στην Πλατεία Νερού με τους Γιάννη Αγγελάκα & 100°C, Last Drive, Big Nose Attack και Ηοly Monitor (Σάββατο 10 Ιουνίου), αλλά και της απόφασής τους να συνεχίσουν το γκρουπ -και να δισκογραφήσουν- παρά τον θάνατο του Θάνου Ανεστόπουλου, τα Διάφανα Κρίνα έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ολοκαίνουριο τραγούδι.

Το τραγούδι έχει τίτλο "Δεν Θα Πω Πού Πηγαίνω" και έχει αποκτήσει και το δικό του βιντεοκλίπ -μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Η μουσική ανήκει στον Κυριάκο Τσουκαλά και οι στίχοι στον Παντελή Ροδοστόγλου. Ερμηνεύει ο Παναγιώτης Μπερλής, ο οποίος επιστρέφει στο συγκρότημα και παίρνει τη θέση του Θάνου Ανεστόπουλου.

Η απόφαση των Διάφανων Κρίνων να συνεχίσουν χωρίς τον τελευταίο δείχνει να έχει «κρυώσει» και απογοητεύσει αρκετούς fans, χωρίς πάντως να λείπουν κι εκείνοι που ενθαρρύνουν το γκρουπ να εξακολουθήσει να πορεύεται.

Μιλώντας πρόσφατα στον Νίκο Γραμμάτο για το rockap.gr (ολόκληρη η συνέντευξη εδώ), το συγκρότημα τοποθετήθηκε και ως προς τη δυσπιστία αυτή, λέγοντας ότι:

«Ο Θάνος το πάλεψε γενναία, όμως δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Για εκείνον [έστω για λίγο, αλλά σημαντικό χρόνο] αλλά και για μας, μέσα από όλα αυτά, ξύπνησε ένα κοιμισμένο όνειρο. Πήραμε την απόφαση να συνεχίσουμε. Ως οφείλαμε, απέναντι στους εαυτούς μας και απέναντι στους ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική μας. Γιατί πολύ απλά, αυτή η τρελή σφαίρα εξακολουθεί να γυρίζει, περιστρέφοντας μαζί της, όλο αυτό το παράξενο και ωραίο παιχνίδι δίχως νόημα, που είναι η ανθρώπινη ύπαρξη. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε δυσπιστία. Γιατί αυτή δεδομένων των συνθηκών, είναι ανθρώπινο – για κάποιους – να υπάρχει. Εμείς, θα αφήσουμε το ίδιο μας το έργο να μιλήσει».

Δεν λείπει πάντως και η ενδιάμεση άποψη, που λέει ότι καλώς να συνεχίσει ένα τόσο αγαπητό και ιστορικό συγκρότημα εφόσον έχει ακόμα κάτι να πει, όμως θα έπρεπε να το κάνει με διαφορετικό όνομα.  

{youtube}qH2dpebDHKU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured