Το κινηματογραφικό φεστιβάλ που στήνει αυτές τις μέρες στην Αθήνα ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87.7 και η Frontstage, είναι ήδη talk of the town και αναμένεται να φέρει στα σινεμά της πρωτεύουσας πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες, μερικές μάλιστα σε πρώτη προβολή στη χώρα μας.

Σε συνεργασία με το φεστιβάλ, το Avopolis σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε (διπλές) προσκλήσεις για 4 ταινίες που θα παιχτούν από το Σάββατο 29 Απριλίου ως (και) την Τρίτη 2 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, κληρώνουμε από 3 διπλές προσκλήσεις για τις παρακάτω ταινίες:

- Η Άπιαστη Εικόνα
Σάββατο 29 Απριλίου στο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46, κοντά στο μετρό Πανεπιστήμιο), στις 20.00

Μια παιδική ηλικία στην Βιέννη του 1950, που προσπαθεί να χωρέσει σε φιλμ super 8mm. Μια αλυσίδα από αναμνήσεις που κρύβει σκοτεινούς, ανεξερεύνητους κρίκους. Ένα αιθέριο σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Σάντρα Βόλνερ, που σε αναγκάζει να παραδοθείς στη σκληρή ποίηση των εικόνων του. Έτσι κι αλλιώς, η μόνη ταινία που παίζεται ξανά και ξανά στο μυαλό μας, πάντα ίδια και πάντα διαφορετική, είναι αυτή των αναμνήσεών μας. Βραβείο «Ίνγκμαρ Μπέργκμαν» καλύτερης πρώτης ταινίας στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ.

Διάρκεια: 70 λεπτά

- Η Κέιτι Λέει Αντίο
Κυριακή 30 Απριλίου στον Δαναό (Λεωφ. Κηφισίας 109, κοντά στο μετρό Πανόρμου), στις 17.00

Σε μια μίζερη πόλη της Αριζόνα, η νεαρή Κέιτι εργάζεται ως σερβιτόρα, ενώ ταυτόχρονα «σερβίρει» και σεξ επί πληρωμή. Μοναδική της φιλοδοξία, να ανοίξει τα φτερά της και να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Σαν Φρανσίσκο. Ο έρωτάς της με έναν γοητευτικό μηχανικό μοιάζει να την φέρνει πιο κοντά στα όνειρά της, όμως ο κόσμος δεν είναι τόσο καλός όσο εκείνη. Ένα υπέροχο δείγμα του σύγχρονου ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά, με την Ολίβια Κουκ στον ρόλο της Κέιτι να κλέβει την παράσταση σε ένα καστ πολλών αστέρων. Συμμετοχή, μεταξύ άλλων, στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Ρότερνταμ.

Διάρκεια: 88 λεπτά

- X500
Δευτέρα 1η Μαΐου στο Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46, κοντά στο μετρό Πανεπιστήμιο), στις 17.15

Η Μαρία αφήνει τις Φιλιππίνες για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την γιαγιά της στο Μόντρεαλ, αλλά θα πρέπει να παλέψει με τους δαίμονες της αυτοκαταστροφής. Ο Νταβίντ εγκαταλείπει το χωριό του για να βρει δουλειά στην Πόλη του Μεξικού και πέφτει πάνω σε απροσδόκητες συναναστροφές. Στο λιμάνι της Μπουεναβεντούρα, ο Άλεξ πρέπει να θρέψει την οικογένειά του ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο της τοπικής μαφίας. Τρεις ιστορίες μετανάστευσης, πένθους και δύσκολης μεταμόρφωσης. Τρεις ανθρώπου που χωρίζονται από χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά ενώνονται από την ανάγκη για αγάπη και αποδοχή. Ένα αεικίνητο ανθρώπινο μωσαϊκό, που αιχμαλωτίζει το βλέμμα και μιλά στην καρδιά όσων ψάχνουν την θέση τους στο σύγχρονο κόσμο. Συμμετοχή, μεταξύ πολλών άλλων, στα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και του Τορόντο.

Διάρκεια: 108 λεπτά

- Ussak... Χρόνια Μετά
Τρίτη 2 Μαΐου στον Δαναό (Λεωφ. Κηφισίας 109, κοντά στο μετρό Πανόρμου), στις 19.15

Work In Progress. Παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών.

Στο άμεσο μέλλον, σε μια χώρα που στροβιλίζεται στη ζοφερή δίνη της κρίσης, οι δρόμοι φέρνουν κοντά μια περιπλανώμενη περφόρμερ, μια αινιγματική γυναίκα, έναν πρώην καλλιτέχνη drag και έναν απογοητευμένο, πολιτικά συνειδητοποιημένο ακτιβιστή. Με τους Κάτια

Διάρκεια: 85 λεπτά

Ο διαγωνισμός μας θα διεξαχθεί μέσω Facebook, μέσω της σελίδας του Avopolis σε αυτό (εδώ).

Λαμβάνετε μέρος γράφοντας comment κάτω από το post του διαγωνισμού (θα γίνει στις 11 το πρωί, σήμερα Πέμπτη 27/4), στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρετε ποια από τις 4 ταινίες επιθυμείτε να δείτε, ώστε να θεωρηθεί έγκυρο και να συμμετάσχετε στην κλήρωση.

Οι νικητές θα ειδοποιούνται μέσω Facebook, με δημόσιο post όπου θα αναφέρονται τα ονόματά τους. Στα σινεμά, κατόπιν, θα παραλαμβάνουν τις προσκλήσεις τους με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας (ή άλλου σχετικού εγγράφου).

Η ειδοποίηση των νικητών θα γίνεται το προηγούμενο βράδυ της ημέρας προβολής κάθε ταινίας (δηλαδή Παρασκευή 28/4 για την Άπιαστη Εικόνα, Σάββατο 29/4 για το Η Κέιτι Λέει Αντίο και ούτω καθεξής).

{youtube}6NcYfb9bo24{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured