Αναστασία Τουρούτογλου

Στους εορτασμούς του 1821, δεν χωράει συνήθως το νεότερο ελληνικό ρεπερτόριο. Μπορεί λ.χ. να ακουστεί στα ραδιόφωνα κάπως περισσότερο το "Ωδή Στον Γεώργιο Καραϊσκάκη" του Διονύση Σαββόπουλου, αλλά, ως γνωστόν, η μέρα «απαιτεί» δημοτικά και μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Ήταν έτσι αναπάντεχη η επιλογή του Μητροπολίτη Χίου, Μάρκου, να διαλέξει ...Μελίνα Ασλανίδου για το μήνυμά του, εκείνο που συνόδευσε την έπαρση της μεγάλης ελληνικής σημαίας στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, στον νότιο λιμενοβραχίονα (απ' όπου και η φωτογραφία).

Θέλοντας πάντως να δέσει τον εορτασμό της Επανάστασης με τη σημερινή, τεταμένη, κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, ο Μητροπολίτης διάλεξε να αναφερθεί στο τραγούδι της Ασλανίδου "Δεν Σε Φοβάμαι". Πιο συγκεκριμένα, είπε «Θα περιορίσουμε τη δήλωσή μας στον στίχο ενός τραγουδιού. Ένα μήνυμα και προς την Ανατολή και προς τη Δύση: "Δεν σε φοβάμαι, με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι". Χρόνια πολλά».

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης ανέφερε τους στίχους του άσματος και δεν τους τραγούδησε, όπως κακώς ανέφεραν ορισμένα δημοσιεύματα διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

{youtube}uhS_9_eSlBM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured