Αναστασία Τουρούτογλου

Η Πολιτεία εισάκουσε, κατά πώς φαίνεται, το γενικευμένο αίτημα του μουσικού κόσμου της χώρας, για μια άμεση παρέμβαση στο θέμα της ΑΕΠΙ, μετά το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το τελευταίο διάστημα.

Στη Βουλή, λοιπόν, κατατέθηκε και ήδη ψηφίστηκε ρύθμιση που «δείχνει» προς διορισμό κρατικού επιτρόπου, με έκτακτα, προσωρινά καθήκοντα, ο οποίος επί της ουσίας θα υποκαταστήσει πλήρως το νυν Δ.Σ. της εταιρείας.

Σύμφωνα με αυτήν, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού μπορεί να διορίσει προσωρινό επίτροπο, «εφόσον συντρέχει σοβαρή πιθανολόγηση ότι ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ιδίως να εισπράξει και να διασφαλίσει την απόδοση στους δικαιούχους των ποσών που εισπράττει για λογαριασμό τους, λόγω ενδεικτικά αρνητικών ιδίων κεφαλαίων».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ωστόσο. Αφενός, είχαν ένσταση επί της διαδικασίας, καθώς η όλη υπόθεση κατατέθηκε προς ψήφιση ως τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο και όχι ως αυτόνομο νομοσχέδιο. Επί της ουσίας, όμως, η αντίδρασή τους μοιάζει ιδεολογική: δεν ψηφίζει κρατική παρέμβαση «στη ζωή των Ανώνυμων Εταιριών» η Νέα Δημοκρατία, όπως διευκρίνισε ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος. 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured