Αναστασία Τουρούτογλου

Όπως συνηθίζεται στον τόπο μας, οι Έλληνες βγήκαμε και φέτος μαζικά για να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη, καθείς με τα όσα του επέτρεπε η περιρρέουσα οικονομική κατάσταση. Αυτοί όμως ειδικά που διάλεξαν τα Εξάρχεια για την έξοδό τους, βρέθηκαν μπροστά σε μια απρόσμενη έκπληξη.

Η αρχή έγινε στην οδό Καλλιδρομίου, γύρω στα μεσάνυχτα, όταν εμφανίστηκε μια αποκριάτικη κομπανία κι άρχισε να παίζει κιθάρα, λαούτο, τσαμπούνα και ταμπούρλα (δείτε σχετικό βιντεάκι, εδώ). Δεν ήταν όμως απλά μια ομάδα πλανόδιων μουσικών σε εορταστική διάθεση, αφού ανάμεσά τους πρωτοστατούσε ο ...Γιάννης Χαρούλης! Στο λαούτο, φυσικά.

Γρήγορα λοιπόν τα πλήθη πύκνωσαν γύρω από τους μουσικούς και αρκετοί κάτοικοι σιγόνταραν από τα μπαλκόνια τους, με την κομπανία να φτάνει ως την πλατεία Εξαρχείων, όπου και κατέληξε αυτή η εμφάνιση-έκπληξη.

Η οποία, συν τοις άλλοις, έκανε και μια ωραία δήλωση, έτσι απλά μετά μουσικής και κεφιού, που καλό θα είναι ίσως να φτάσει μέχρι τα αυτιά διαφόρων πολιτικών μας. Εκείνων ειδικά που τα έχουν βάλει τελευταία με τα Εξάρχεια, χωρίς μάλλον να έχουν περπατήσει ποτέ πιο πέρα από τα καφέ της Σκουφά...

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured