Αναστασία Τουρούτογλου

Οι Tristessa ξεκίνησαν στα τέλη του 2015, με αφορμή τη συναυλία με την οποία έκλεισαν την καριέρα τους οι ιστορικοί Fuzzy Nerds (27/9/2014, στα Γιάννενα). Μια μπάντα που διακρίθηκε για τη «λοξή» της ματιά στο εγχώριο indie, αφήνοντας αρκετά για να θαυμάσει κανείς, από το 1994 που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται (διαβάστε και τη συνέντευξη που έδωσαν τότε στον Μιχάλη Τσαντίλα με αφορμή εκείνη τη συναυλία, εδώ).

Το βράδυ εκείνο, συνυπήρξαν ξανά επί σκηνής ο Πέτρος "Fuzzhead" Βυζούκης με τον Ηλία Μοσχούλη και τον Κώστα Δημητρίου, πάλαι ποτέ Fuzzy και υπεύθυνοι έπειτα για τις πρώτες demo απόπειρες των Fuzzy Nerds (1995-1997). Με την προσθήκη κατόπιν του Δημήτρη Βάσσου στο μπάσο (μουσικού με θητεία σε σχήματα σαν τους Noise In, τους Myst και τους Ismini), γεννήθηκαν οι Tristessa, όνομα δανεισμένο από την πένα του Jack Kerouac μα και τη δράση των Smashing Pumpkins κατά τα 1990s.

Αν και αρχικά η μπάντα περιοριζόταν σε διασκευές grunge και alternative κομματιών από τα πρώιμα 1990s, σύντομα έπιασε ξανά το δημιουργικό νήμα και τώρα δείχνει έτοιμη να βγει και στη δισκογραφία.

Προπομπός αυτών τους των προθέσεων, το single "Fall" σε μουσική/στίχους/ενορχήστρωση του Βυζούκη. Το οποίο διαθέτει μάλιστα και δικό του βιντεοκλίπ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γεωργούλα -το παρακολουθείτε αμέσως παρακάτω.

{youtube}dsmg7A16Xx4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured