Αναστασία Τουρούτογλου

Είναι Αθηναία (το πραγματικό της όνομα είναι Σίσσυ Μακροπούλου), μα ζει στο Βερολίνο. Παίζει άρπα από τα 11 της (πλέον έχει και δύο μεταπτυχιακά στο όργανο), μα τη μουσική που φτιάχνει μαζί με τους Max Trieder & Philip Krause την ονομάζει «coquettish-classical-electro-doom pop». Και όσοι έχουν τύχει να δουν συναυλίες της, την έχουν ξεχωρίσει ως μία από τις ελπίδες για το μέλλον της εγχώριας σκηνής -μεταξύ των οποίων και διάσημοι καλλιτέχνες σαν τον Φοίβο Δεληβοριά και τη Λένα Πλάτωνος.

Και τώρα έφτασε καθώς φαίνεται η στιγμή να γνωριστούμε καλύτερα μαζί της, μέσω του πρώτου της άλμπουμ Pragma, το οποίο κυκλοφορεί ήδη από την Inner Ear σε βινύλιο, CD και ψηφιακά. Ένα δείγμα γραφής, το "Sunday", βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να μπορείτε να πάρετε μια πρώτη «γεύση».

Ο δίσκος μαθαίνουμε είναι θεματικός, «Πραγματεύεται την οικουμενική λέξη “πράγμα” και τις διάφορες χρήσεις της και περιεργάζεται τον ψυχικό δεσμό του μοντέρνου ανθρώπου με τα σύμβολα, τους συμβολισμούς και την αναφορικότητα».

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Βερολίνο και στην Αθήνα με το μόνιμο συνεργάτη της και παραγωγό, Max Trieder. Ως guest μουσικοί συμμετέχουν καλλιτέχνες, που συνέβαλαν με πολλούς τρόπους στην ταυτότητα της Sissi Rada, όπως οι Camerata Athens Quartet, ο Sergiu Nastaza (σόλο βιολί), ο Niklas Lutterbach (soundscape) και οι Florian Bitzer, Sebastian Meyer και Constanze Trieder (πνευστά).

{youtube}GBE_v_g0gi8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured