Αναστασία Τουρούτογλου

Είναι Έλληνας, γιος του συγγραφέα και ηθοποιού Παναγιώτη Μέντη, μα από το 2009 και μετά ζει στο Παρίσι, όπου πήγε να σπουδάσει θέατρο και μουσική και έμεινε, ξεκινώντας την καριέρα του με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Alex Mentis.

Τώρα, έχει έτοιμο τον πρώτο του δίσκο The Big Picture, ο οποίος θα βγει αρχικά στις ψηφιακές πλατφόρμες (iTunes, Spotify, Deezer) τον Νοέμβριο, ενώ αργότερα αναμένεται να έχει και φυσική κυκλοφορία. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση βλέποντας το βιντεοκλίπ του "The Mountain Of Human Bodies" (στον παρακάτω σύνδεσμο) που μόλις κυκλοφόρησε, το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα και επισήμως στον Εξώστη της Θεσσαλονίκης.

Ως εργαλεία του, ο Alex Mentis έχει «τον κυνισμό, την ειρωνεία, τους ηλεκτρονικούς ήχους και τους ήχους των αντικειμένων», ενώ στόχος του είναι να διηγηθεί «τις σκέψεις που όλοι κάνουμε το βράδυ, όταν τα φώτα σβήνουν και είμαστε μόνοι με τον εαυτό μας».

Τον Νοέμβριο, μάλιστα, ο Alex Mentis αναμένεται να αφήσει για λίγο τη γαλλική του βάση, φέρνοντας το Big Picture για μια ιδιαίτερη παράσταση στην Αθήνα (Πολυχώρος Αθηναΐς, 11/11), στην οποία θα τον συντροφεύουν η χορεύτρια/performer Μαίρη Παρδαλάκη και η στενή του συνεργάτις Alexia C, τραγουδοποιός και η ίδια.

{youtube}_KhYj54LJ_s{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured