Αναστασία Τουρούτογλου

Δυσαναπλήρωτο το κενό που άφησε ο πρόωρος θάνατος του Νίκου Τριανταφυλλίδη τον Ιούνιο, τόσο για τον εγχώριο κινηματογράφο, όσο και για τα μουσικά μας πράγματα.

Σε αυτήν λοιπόν την ιδιαίτερη διασύνδεσή του με τις δύο τέχνες εστιάζει το αφιέρωμα που στήνουν οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας στο Gagarin (Λιοσίων 205), μεθαύριο Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη -με είσοδο ελεύθερη. Η βραδιά φέρει τον τίτλο της περίφημης ραδιοφωνικής εκπομπής του Τριανταφυλλίδη "Αισθηματική Αγωγή" και περιλαμβάνει προβολές, συναυλίες και μια ιδιαίτερη παρέμβαση του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου για τον εκλιπόντα και το Gagarin.

Το ακριβές πρόγραμμα έχει ως εξής:

20.30 “Tuxedomoon – No Tears”
(1998 – Ελλάδα – 120′) Αρχείο ΕΡΤ ΑΕ
Σκηνοθεσία Νίκος Τριανταφυλλίδης

Οι Tuxedomoon, τα σκοτεινά τέκνα της ηλεκτρονικής σκηνής του Σαν Φρανσίσκο, επανενώθηκαν το 1997 σε ελληνικό έδαφος. Οι απόκοσμες μελωδίες και η post-punk αισθητική τους αιχμαλωτίστηκαν σε ένα πολύτιμο ντοκουμέντο απο την ιστορική τους εμφάνιση στο θέατρο Λυκαββητού. Κανένα δάκρυ για τα πλάσματα της νύχτας!
Παρουσία συντελεστών.

“Momus against women only”
(1992 – Αγγλία – 12′)
Σκηνοθεσία Νίκος Τριανταφυλλίδης

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, αφιερωμένο στη μουσική ιδιοσυγκρασία του Momus.

Προβολή-έκπληξη

Making Of των "Αισθηματιών"
(επιμέλεια Χρήστος Σαρρής)

“ΓΚΑΓΚΑΡΙΝ – Ο κόσμος από χαμηλά”

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου τον Οκτώβριο, ο Πέτρος Τατσόπουλος θα κάνει μια σύντομη παρέμβαση για τον Νίκο Τριανταφυλλίδη και το Gagarin205: Με πόλο έλξης το «Gagarin 205», το μαγαζί του Νικόλα Τριανταφυλλίδη, ο Πέτρος Τατσόπουλος υπογράφει ένα συναρπαστικό non fiction novel και αναλαμβάνει να μας αφηγηθεί την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας όπως δεν θα τη διδαχτούμε ποτέ στα σχολεία.

PARTY

Blaine Reininger (Live)
The Boy (Live)
Alex K (Dj set)

Είσοδος ελεύθερη

{youtube}1GwdHe5nQSQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured